Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

3. KRA – felhasználó regisztráció

• Címke: számhordozhatóság/számhordozás, számhordozási Központi Referencia Adatbázis (KRA), formanyomtatvány, adatlap • Forrás: Azonosítógazdálkodási osztály, Frekvencia- és azonosítógazdálkodási főosztály

Számhordozással kapcsolatos műveleteket az elektronikus adatkapcsolaton keresztül a regisztrált szolgáltatói felhasználók jogosultak elvégezni. A felhasználó természetes személy vagy a szolgáltató számítógépén futó alkalmazás lehet.

A felhasználó regisztrációjához a kapcsolattartónak kell eljuttatnia a Felhasználó regisztráció adatlapot a KRA ügyfélszolgálatra.

A KRA rendszer és a teszt rendszer eléréséhez a szolgáltatói felhasználónak szüksége van

  • egy legalább fokozott biztonságú elektronikus aláírás tanúsítványra a magyarországi hitelelesítés szolgáltatók egyikétől, valamint
  • a KRA és a teszt rendszer hozzáférési tanúsítványra, amelyeket a hatóság állít ki.

Ezekről a tanúsítványokról a Tájékoztató az elektronikus aláírásról a KRA-ban című dokumentum tartalmaz további információkat.

Az újonnan csatlakozó szolgáltató először csak a teszt rendszerhez kap teljes körű hozzáférést. Annak érdekében, hogy a szolgáltató a KRA rendszerben regisztrált legyen (azaz valódi számhordozási műveleteket tudjon végezni), természetes személy felhasználó esetén az alapvető KRA ismeretek elsajátítására, illetve számítógépen futó alkalmazás esetén a megfelelő programozásra van szükség, továbbá arra, hogy a felhasználó a KRA együttműködési teszt feladatok című dokumentum szerinti hordozási teszteket az ügyfélszolgálat közreműködésével a teszt rendszeren sikeresen végrehajtsa.