DH-18928-2/2008. számú határozat

Hatósági döntés dátuma: 2008. június 4.

null

Szolgáltatói tájékoztató

A Nemzeti Hírközlési Hatóságnak (a továbbiakban: NHH) a piacelemzési eljárások lefolytatásának érdekében elérhetővé tett felületei jelenleg a közigazgatásban elfogadható minősített, illetve fokozott biztonságú elektronikus aláírás használatát támogatják, ezért a piacelemzési eljárások lefolytatásához szükséges adatszolgáltatás a kormányzati portálon (Ügyfélkapun) keresztül jelenleg nem lehetséges.

Minősített, illetve fokozott biztonságú elektronikus aláíráshoz a hitelesítés-szolgáltatók bocsáthatnak ki közigazgatási eljárásban alkalmazható tanúsítványokat, melyekről az NHH honlapján tájékozódhat: http://webold.nhh.hu/esign/kozig/init.do. Az NHH fel kívánja hívni a figyelmet arra, hogy a hitelesítés-szolgáltatók különböző célokra használható tanúsítványokat bocsáthatnak ki, ezért célszerű ellenőrizni az alkalmazni kívánt tanúsítványok típusát.

A személyes adatok védelme érdekében a felhasználói adatközlés történetét az NHH nem tárolja, a kitöltött űrlap csak addig érhető el a felhasználónak, amíg le nem zárja a böngészőjét. Későbbi belépéskor a régebben kitöltött űrlapokat már nem tudja újra megtekinteni.

Az űrlapokat az érkeztetőszám generálásáig és a felhasználó értesítéséig az NHH vizsgálja. Ellenőrzi, hogy a felhasználó egyértelmű azonosításához és a viszontazonosításhoz, valamint a kapcsolattartáshoz szükséges adatokat (elektronikus levélcím) az űrlap tartalmazza-e. A hiányosan kitöltött űrlapok elutasításáról, illetve az azonosítás sikertelenségéről a felhasználó azonnali tájékoztatást kap.

Az NHH felhívja a figyelmet, hogy a piacelemzési adatszolgáltatási eljárások lefolytatásának érdekében elérhetővé tett, biztonságos protokollt használó felületein a csatolandó dokumentumok mindegyikének feltöltése kötelező, azok hiányában az űrlapok továbbítása nem lehetséges. Az adatszolgáltató felület a következő:

- Adatszolgáltatás a bérelt vonali piacelemzési eljárások lefolytatása érdekében: https://elhisz.nhh.hu/kozepfok/urlapok/pfb00911/form.html

Szolgáltatók részére az NHH honlapján közzétett, bérelt vonalak esetében a Tanács DH-18928-1/2008. és DH-18928-2/2008.számú határozatainak 2. számú melléklete tartalmazza az alkalmazás használatához szükséges további feltételeket.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság a bevezetési időszakban felajánlja segítségét. Amennyiben a rendelkezésre álló tanúsítványával aláírt (akár szöveget nem tartalmazó) dokumentumot eljuttatja a sign_check@nhh.hu  e-mail címre, az NHH 2 munkanapon belül visszajelzést ad a tanúsítvány  megfelelőségéről.

Budapest, 2008. június 17.

Nemzeti Hírközlési Hatóság