Bemutatkozott az NMHH a BEREC plenáris ülésén

Közzétéve: 2010. október 5.

Mátrai Gábor, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnök-helyettese a BEREC plenáris ülésén számolt be az új konvergens hatóság megalakulásáról és annak jövőbeni terveiről.

A BEREC (Body of European Regulators for Electronic Communications) 2010. szeptember 30. és október 1. közötti ülésén az NMHH elnök-helyettese találkozott a DG INFSO főigazgatójával, Robert Madelin-nel, akivel a hírközlés-politika aktualitásairól folytatott konzultációt, illetve áttekintették a magyar hatóság és az Európai Bizottság közötti jövőbeni együttműködés kereteit. Mátrai Gábor az amerikai FCC (Federal Communications Commission) vezetőjével, Julius Genachowski-val a szélessáv elterjesztésére vonatkozó tervekről és tapasztalatokról egyeztetett.

Az európai szabályozó hatóságok vezetői az ülésen többek között döntöttek az Európai Bizottság hálózat-semlegesség témájában indított konzultációjára adandó BEREC véleményről, a BEREC jövő évi munkatervéről, illetve eszmecserét folytattak a roaming-szabályozás fejlesztésére vonatkozó elképzelésekről. Ez utóbbi fogja alapját képezni a BEREC roaming-szabályozás jövőjére vonatkozó álláspontjának. Az Európai Parlament meghallgatását követően hivatalosan is kinevezték az észt Ando Rehemaa-t a Rigában felállítandó BEREC Hivatal vezetőjének. A BEREC üléshez kapcsolódóan, egy workshop keretében foglalkoztak a hálózat-semlegesség aktuális kérdéseivel is, ahol Julius Genachowski bemutatta az FCC elképzeléseit az internet jövőjéről.

A BEREC honlapja!