Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság piacelemzési feladatai

• Címke: piacelemzési eljárások/ határozatok, elektronikus hírközlésről szóló törvény (2003. évi C., Eht.) • Forrás: Piacelemzési osztály, Módszertani és piacelemzési főosztály

Az elektronikus hírközlési szektor közgazdasági szabályozása döntő részben a piacelemzési eljárásokhoz kapcsolódóan történik. Az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény (Eht.) felhatalmazása alapján az NMHH, mint hatóság, azonosítja az érintett piacokat, vizsgálja az érintett piacokon fennálló versenyt, illetve annak hatékonyságát, azonosítja az egyes érintett piacokon jelentős piaci erővel rendelkező szolgáltatókat, valamint a piaci problémák kezelése céljából meghatározza a jelentős piaci erővel rendelkező szolgáltatókat (JPE) terhelő kötelezettségeket (Eht. 10. § f).

A hatóság az Európai Bizottság vonatkozó 2003-as ajánlása (2003/311/EK) szerinti 18 piac esetében az első körben, döntően 2005 során folytatta le a piacelemzési eljárást és hozta meg határozatait. E piacok többségén már a harmadik határozatait is meghozta.

A piacelemzési projektciklus folyamatának aktuális állapota piaccsoportonként (a nagyobb ábra kattintásra nyílik)

Piacelemzés nyitó tábla képe (585 széles)