Összefoglaló a hálózatsemlegesség aktuális kérdéseiről rendezett konzultációról

Közzétéve: 2012. augusztus 2.

null

Alábbi cikkünkhöz mellékelve megtalálja a témában írásos álláspontot megfogalmazó szervezetek véleményét és a korábbi kapcsolódó anyagokat is.

Hálózatsemlegesség nagy kép (587x147)

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 2012. május 30-án nyilvános konzultációt indított a hálózatsemlegesség hazai helyzetének áttekintésére. A hatóság a konzultáció keretében az elektronikus hírközlési szolgáltatóktól, az alkalmazásfejlesztőktől és az internethasználóktól, ill. az őket képviselő szervezetektől várt visszajelzéseket a hálózatsemlegesség hazai helyzetének megítélésével kapcsolatban abból a célból, hogy a fennálló szabályozás hatékonyságát minél szélesebb kör bevonása mellett tekinthesse át.

Az NMHH a nyilvános konzultációra vonatkozó felhívásban leírtak szerint a „Kapcsolódó dokumentumok” dobozból elérhető, Összefoglaló a „Hálózatsemlegesség aktuális kérdései”témában rendezett nyilvános konzultációról című dokumentumban foglalja össze a nyilvános konzultációval kapcsolatos legfontosabb információkat, továbbá – több más releváns anyag mellett – közli a konzultációhoz fűzött álláspontokat, javaslatokat (lásd ugyanott).