Újabb öt évig működhet a Jazzy Rádió

Közzétéve: 2013. február 4.

null
A Médiatanács élve a médiatörvényben biztosított jogával, újabb öt évvel hosszabbította meg a Jazzy Rádió idén lejáró szerződését, így az igényes jazz-zene kedvelői tovább élvezhetik a közösségi rádió műsorát.

A Médiatanács 2018. október 27-ig újította meg a helyi rádió hatósági szerződését a jelenleg is használt Dél-Budapest 90,9 MHz-es hullámhosszra. A jogszabályi előírásoknak megfelelően a csatorna tulajdonosának, a Magyar Jazz Rádió Kft.-nek nincs tartozása, határidőben, azaz legalább 14 hónappal a lejárat előtt jelezte megújítási kérelmét, és a Médiatanáccsal megkötött szerződést, illetve a médiatörvényt ismételten vagy súlyosan nem szegte meg.

A rádió 80 százalékban közszolgálati műsorszámokat sugároz, a szöveg aránya a teljes műsoridőn belül egynegyednyi. Napi hírek közlésére legalább 4 százaléknyi műsoridőt szánnak.

A csatorna 2006. október 26-án kötött műsor-szolgáltatási szerződést a Médiatanács jogelődjével, az ORTT-vel. A szerződés hét évre szólt, amely öt évvel meghosszabbítható. A Médiatanács most erről a megújításról döntött.

A Médiatanács törekszik arra, hogy a hazai médiapiacon a helyi és körzeti rádiók érdemben járuljanak hozzá ahhoz, hogy sokszínű választási lehetőséget nyújtsanak a hallgatóknak. A testület döntésének köszönhetően a fővárosiak számára a Jazzy rádió a helyi rádiós piac egyik fontos színfoltjaként marad meg a kínálatban.