Az NMHH elnöke képviseli Magyarországot a digitális médiáról tartott Európa tanácsi konferencián

Közzétéve: 2013. november 6.

null

November 7-én és 8-án Belgrádban tartják meg a médiáért és az információs társadalomért felelős miniszterek Európa tanácsi konferenciáját. A kormány felkérésére a magyar delegációt Dr. Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és a Médiatanács elnöke vezeti.

Belgrádi Európa tanácsi konferencia (587x143)

A kétnapos tanácskozáson a 47 országból érkező küldöttek az új, digitális média kihívásaira keresik a válaszokat. A tanácskozás témái között szerepel az internetszabadság kérdése, az internet mint a sokoldalú párbeszéd eszköze a demokráciában, illetve a véleménynyilvánítás szabadsága a digitális környezetben.

A résztvevők a kerekasztal-beszélgetéseken érintik az újságírók biztonságának kérdéseit, valamint az államok és egyéb ágazati szereplők kötelezettségeit az újságírók védelmével kapcsolatban. Emellett szó lesz a média önszabályozásának kérdéseiről, az etikus újságírás támogatásának lehetőségeiről és a közszolgálati és közösségi médiát érintő kihívásokról is.

A tanácskozás kiemelt témája az internetes gyűlöletbeszéd kérdése, és az, hogy miként lehet az internetes gyűlöletbeszédet nemzeti és nemzetközi szinten kezelni.

A konferencia végén a résztvevők Szólásszabadság és demokrácia a digitális korban – lehetőség, jog, felelősség címmel politikai nyilatkozatot fogadnak el, illetve határozatokat hoznak az internet szabadságáról, az újságírók biztonságáról, valamint a média alapvető szerepének megőrzéséről a digitális korban.

Linkek: