Folytatódik a fejlesztésközpontú frekvenciapályázat gondos előkészítése

Közzétéve: 2014. január 28.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala folytatja a 800, a 900, az 1800, és a 2600 MHz-es, valamint a 26 GHz-es frekvenciasávok nem használt részeinek hasznosítására kiírt pályázattervezet szakmai egyeztetését.

A szolgáltatói oldalról a tervezettel kapcsolatban eddig érkezett észrevételek rámutattak arra, hogy a szabályozói oldal és a piaci szereplők számára egyaránt kiemelt cél a magyar digitális gazdaság fejlesztése, valamint az, hogy az előfizetők egyenlő eséllyel juthassanak hozzá a legkorszerűbb, versenyképes árú szélessávú szolgáltatásokhoz.

A még kihasználatlan frekvenciasávok használati jogának pályázati formában történő értékesítése erősítheti a versenyt, meggyorsíthatja a szélessávú lefedettség kiépítését, a korszerű vezeték nélküli szolgáltatások elterjedését és a versenyképes fogyasztói árak kialakulását.

Az NMHH Hivatala lezárta a november végén közzétett pályázattervezethez érkezett szolgáltatói javaslatok feldolgozását és értékelését. A következő időszakban az eredményes pályáztatás feltételeinek megteremtése érdekében a hatóság szakemberei a szakmailag megalapozott és elfogadott észrevételeket a szabályozói környezetbe illesztik, aktualizálják a pályázati dokumentációt, és a digitális gazdaság fejlődését szolgáló javaslatokkal egészíti ki a kiírást.

Az eljárás során a pályázati kiírás tervezetének érdekeltekkel történő egyeztetéséről az NMHH értesíteni fogja a szolgáltatókat.

NMHH

Kommunikációs Igazgatóság