A Médiatanács ezúttal 60,8 millió forinttal finanszírozta a közösségi rádiók, televíziók fenntartását

Közzétéve: 2014. március 13.

null

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa ma hirdette ki honlapján a közösségi médiaszolgáltatóknak szóló 2014-es rezsipályázat negyedik fordulójának nyerteseit. A Magyar Média Mecenatúra programon belül a testület 13 közösségi médiaszolgáltató fenntartási és üzemeltetési költségeit támogatta 60,8 millió forinttal. A pályázat korábbi fordulóival együtt így már 84 rádió és tévécsatorna részesült összesen 480 millió forint juttatásban.

A közösségi tévés és rádiók számára kiírt idei pályázat utolsó fordulóját keddi ülésén bírálta el a Médiatanács, a grémium a döntés eredményét ma tette közzé honlapján. A fenntartáshoz és üzemeltetéshez finanszírozást nyújtó pályázaton ezúttal két közösségi rádió és 11 közösségi televízió kapott összesen 60,8 millió forint támogatást. A két nyertes rádió az Első Pesti Egyetemi Rádió Budapesten, valamint a balkányi Alfa Rádió Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A jelentkező tévék közül szponzorációhoz jutott a Tótvázsony TV, a Pomáz Televízió, a Soltvadkerti TV, a püspökladányi Ladány Televízió és a SárrétTV – Földes, a KÉK-KÁLLÓ TV Derecske, a Csurgói Városi Televízió, az Újpesti Közösségi Televízió, a Mezőtúri Városi Televízió, a Rábaközi Televízió és a Dunaújváros Televízió.

A pályázati felhívás szerint a televíziós médiaszolgáltatók legfeljebb 600 ezer forintot, a közösségi rádiók 500 ezer forintot és a kisközösségi rádiók 400 ezer forintot igényelhettek havonta. A támogatott időszak legfeljebb 2014. december 31-ig szól. A pályázati eredmények megtekinthetők  a „Kapcsolódó dkumentumok” vagy a „Kapcsolódó linkek” címszó alatt.