Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Légi mozgószolgálattal kapcsolatos rádióengedély-kérelmek

• Címke: adatlap, légi mozgó rádióengedély-kérelem, formanyomtatvány, berendezés adatlap, légi járművek rádióberendezései, partneradatlap • Forrás: Frekvencia- és azonosítógazdálkodási főosztály

Partneradatlap a légi mozgószolgálati kérelmekhez

A benyújtónak egy példány partner adatlapot kell aláírva benyújtania, az összes fedélzeti vagy állandóhelyű állomás kérelméhez. Az űrlap Acrobat Reader ingyenes szoftverrel (letölthető az www.adobe.com web oldalról) kitölthető.

A regisztrált felhasználók aláírás nélkül nyújthatják be kérelmüket az Adatkapu felületén, míg az adatkapu regisztrációval nem rendelkező ügyfeleknek aláírással ellátott kérelmüket a feo@nmhh.hu címre kell megküldeniük.

Berendezés adatlap a légi mozgószolgálati kérelmekhez

Az adatlapot minden rádióberendezésről ki kell tölteni, amely légi járművön a légimozgószolgálati frekvenciasávban üzemel. Az űrlap Acrobat Reader ingyenes szoftverrel (letölthető az www.adobe.com web oldalról) kitölthető. Természetesen ezen űrlapfajta csak csekély támogatást tud nyújtani (legördülő mezők) a megfelelő kitöltés érdekében, így az űrlap helyes kitöltése kizárólag a felhasználón múlik.

A regisztrált felhasználók aláírás nélkül nyújthatják be kérelmüket az Adatkapu felületén, míg az adatkapu regisztrációval nem rendelkező ügyfeleknek aláírással ellátott kérelmüket a feo@nmhh.hu címre kell megküldeniük.