Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Légi mozgószolgálattal kapcsolatos adatszolgáltatás teljesítése nagy számú állomás esetén

• Címke: légi mozgó rádióengedély-kérelem, URH fedélzeti rádió, berendezés-adatlap, rádióengedélyezési eljárás, partneradatlap, formanyomtatvány, légi járművek rádióberendezései, adatlap • Forrás: Frekvencia- és azonosítógazdálkodási főosztály

Azoknak a nagy felhasználóknak, akik rendelkeznek kellő szakismerettel, elkészítettük az űrlap formátumot úgynevezett MS Word merge dokumentum formátumban is.

Ez esetben az adatokat az Excel táblázatban kell megadni. Kitöltési útmutató a táblázat fejléc sorában található az egyes adatmezőkhöz. Kitöltés támogatás az Excel tulajdonságai és lehetőségei szerint. Amennyiben az adatokat Word lapon szeretnénk megjeleníteni, úgy a letöltött Word formátumú sablonkat „párosítani” kell a kitöltött Excel táblázattal.

A Word sablonok tartalma nagymértékben függ az Excelben rögzített adat mezők tartalmától, ezért a Word sablonok nem használhatóak Excel táblázat nélküli kérelem kitöltésre.

Regisztrált felhasználók aláírás nélkül nyújthatják be kérelmüket az Adatkapu felületén, míg az Adatkapu-regisztrációval nem rendelkező ügyfeleknek aláírással ellátott kérelmüket a feo@nmhh.hu címre kell megküldeniük.

Nem regisztrált felhasználónak nagy számú kérelem esetében (több, mint 15 jármű) elegendő a kinyomtatott partneradatlapot aláírva megküldeni.

A jármű- és berendezésadatok megküldhetőek az Excel táblázatban is, *.xlsx formátumban.