A szélessávú szolgáltatásokhoz kapcsolódó frekvenciasávok pályáztatásáról rendezett konzultáció összefoglalója

Közzétéve: 2014. május 9.

null
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) ezúton közzéteszi a szélessávú szolgáltatásokhoz kapcsolódó frekvenciasávok értékesítéséről és a pályázati dokumentáció tervezetéről megtartott konzultáció összefoglalóját.

Az NMHH 2014. április 29-én konzultációt tartott, amelyen ismertette a 800, 900, 1800, 2600 MHz-es és 26 GHz-es frekvenciasávok műszaki jellemzőit, a szabad frekvenciablokkok jövőbeli spektrumhasználatát és a használat körülményeit, továbbá a pályázat eljárásrendjét, formáját és alapvető szabályait.

A konzultáción szóban vagy a konzultáció napjáig írásban minden érdeklődő megfogalmazhatta kérdéseit. Mindezen túl a kiírási dokumentáció tervezetének közzétételétől számított 20 napon belül, május 7-ig bárki küldhetett írásban észrevételt az NMHH részére. A pályázati dokumentáció tervezetével kapcsolatban kérdés az NMHH-hoz írásban nem érkezett és a konzultáción nem hangzott el. Hat érdeklődő juttatta el észrevételeit és javaslatait tartalmazó hivatalos levelét a hatóságnak, amely az észrevételek feldolgozását megkezdte.

Az engedélyezési, értékesítési folyamat része a NMHH mobil rádiótávközlési piac megújítását célzó és a szélessávú internet szolgáltatást előtérbe helyező törekvéseinek, melynek fontos eleme a konzultáció.

Az NMHH a konzultációról készült összefoglalót és a konzultáción bemutatott prezentációkat minden érdeklődő számára hozzáférhetővé teszi. A teljes anyag a „Kapcsolódó dokumentumok” címszó alatt (jobbra) letölthető.