Az NMHH Médiatanácsának támogatása 14 közösségi tévé és rádió műszaki fejlesztésére

Közzétéve: 2014. július 8.

null
Közösségi rádiók és televíziók csaknem 45 millió forintos műszaki fejlesztési hozzájárulásáról hozott döntést a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa; a nyertesek listája mától elérhető honlapunkon. A 110 millió forint keretösszegű pályázat idei első fordulójában 10 közösségi televízió és 4 rádió jutott pénzügyi forráshoz.

A Magyar Média Mecenatúra program keretében létrehozott, a közösségi médiaszolgáltatók 2014-es műszaki fejlesztését célzó pályázat célja, hogy ösztönözze a helyi rádiók és tévék folyamatos, színvonalas működését.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának múlt csütörtökön meghozott döntése szerint a támogatott tévék között található az érdi, a füzesabonyi, a nagykállói, a vecsési televízió, a borsodi Irány Televízió, az esztergomi körzeti televízió, a gödöllői Régió Plusz Televízió, a pécsi Pannon TV, a szarvasi Körös Televízió és a szegedi TiszapArt Televízió.

A mecenatúraprogram a közösségi rádiók köréből ezúttal a mezőtúri Pont Rádió, a budapesti Lánchíd Rádió, a miskolci Csillagpont Rádió és a székesfehérvári Alpha Rádió műszaki modernizációjának finanszírozásában vállalt szerepet. A nyertes pályázók listája az NMHH honlapján olvasható. A 110 millió forintos keretösszegű idei pályázatra még lehet jelentkezni, a következő forduló beadási határnapja ez év július 10-e.

Az NMHH Médiatanácsa a Magyar Média Mecenatúra programban eddig közel 9 milliárd forint támogatást folyósított pályázati rendszerében: 4,56 milliárd forintot 434 filmterv megvalósítására, valamint 4,43 milliárd forintot a kisközösségeket szolgáló helyi, körzeti és közösségi médiaszolgáltatók infrastruktúrájára és műsorgyártására 1128 sikeres pályázat révén. Ezek közül a közösségi tévék és rádiók műszaki fejlesztésére 2011 óta 135 nyertes pályázat részesült 327 millió forintban.