Mind a négy nyertes szolgáltatóval létrejött a megállapodás

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság aláírta a Telenor Magyarország Zrt.-vel a frekvenciák használatba vételéhez szükséges hatósági szerződést

Közzétéve: 2014. november 11.

null

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság november 7-én aláírta a Telenor Magyarország Zrt.-vel a legutóbbi frekvenciapályázaton elnyert frekvenciablokkok használatbavételéhez szükséges hatósági szerződést. Az újonnan megszerzett blokkok segítségével a Telenor rövid időn belül mindenkihez eljuttathatja innovatív, új szolgáltatásait.

Telenor NMHH

Az NMHH sikeresen lezárult frekvenciapályázatán a Telenor 31,7 milliárd forintért a „B” csomagot nyerte el, amely keretében a szolgáltató egy 10 MHz-es blokkhoz jutott a 800 MHz-es sávban, egy 2 MHz-es blokkhoz a 900 MHz-es sávban és egy 20 MHz-es blokkhoz a 2600 MHz-es sávban. Az eredményhirdetéstől számított 45 napos határidőn belül kellett a hatóságnak a nyertes pályázókkal megkötni a hatósági szerződést, pénteken immáron a negyedik szolgáltatóval is aláírták a megállapodást.

A lezárult frekvenciapályázaton a Telenor 64 MHz-cel növelte a rendelkezésre álló frekvenciamennyiségét, így a teljes frekvenciakészlet 33 százaléka jut a Telenornak. A Telenor a megállapodásba foglalt pályázati vállalásai szerint hónapokon belül teljes lefedettséget ér el Budapesten, majd a Balaton melletti települések és a nagyvárosok lefedettségét bővíti tovább. A szolgáltató 3 éven belül a lakosság 98 százalékára kiterjeszti a 4G-lefedettséget és 15-20 milliárd forintot fordít hálózatfejlesztésre. A Telenor az 1000 fősnél kisebb települések 19,71 százalékát fedi le egy éven belül, a 800 MHz-es sávban pedig három éven belül 67,57 százalékos lesz a lefedettség.

„Magyarországon mindenki a legjobb szolgáltatásokat és a legjobb hálózatot érdemli, ezért szeretnénk mindenkihez és mindenhová eljuttatni a Hipernetet. Az új frekvenciák révén a Telenor tovább javítja az ügyfélélményt – még hazánk legtávolabbi szegletében is. Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy a Telenor Magyarország 20. születésnapját azzal ünnepelhetjük, hogy a Hipernet folyamatos bővítésével az egész országban elérhetővé tesszük innovatív szolgáltatásainkat” – jelentette ki a szerződés aláírása kapcsán Christopher Laska, a Telenor Magyarország vezérigazgatója.