Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Felhívás a postai szolgáltatást nyújtó szolgáltatók részére

• Publikálva: 2017.03.08. 10:42 • Címke: hatósági (hivatali) felhívások, adatszolgáltatási kötelezettség, adatszolgáltatás, postai szolgáltatások • Forrás: Postafelügyeleti Főosztály

Felhívás
a postai szolgáltatást nyújtó szolgáltatók részére

Felhívjuk a tisztelt szolgáltatók figyelmét arra, hogy a postai piac szereplőinek a hírközlési hatóság részére történő adatszolgáltatási kötelezettségéről és az adatkezelés szabályairól szóló 12/2004. (IV. 22.) IHM rendelet szerint a postai szolgáltatónak a postai szolgáltatással kapcsolatos forgalomra, árbevételre és költségre, a postai szolgáltatás ellátása során teljesített minőségre, a postai szolgáltatás teljesítéséhez igénybe vett infrastrukturális, tárgyi és személyi erőforrásokra vonatkozó adatokat

minden tárgyévet követő év március 31. napjáig a hírközlési hatóság honlapján elérhető elektronikus űrlap kitöltésével kell szolgáltatnia

a hírközlési hatóság részére.

Az NMHH Adatkapu a postai szolgáltatók számára 2017. március 1.-től hozzáférhető.

Az adatszolgáltatáshoz kapcsolódó részletes ismertetőket a www.nmhh.hu/NMHH a szakmáért/Posta/Éves rendszeres adatszolgáltatás, az adatszolgáltatási űrlapokat és az előzetes regisztrációval kapcsolatos információkat a hatóság honlapjának Nyitóoldalán, a jobb felső keretben található NMHH Adatkapu feliratra történő kattintással érheti el.

Postafelügyeleti Főosztály