Az NMHH megnyitotta hetedik Új Médiakultúra Kreatív Műhelyét a Corvinus Egyetemen

Közzétéve: 2015. szeptember 23.

null
Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke a legkorszerűbb szoftverekkel és csúcsminőségű számítógépekkel felszerelt médialabort adott át szeptember 23-án Budapesten a Corvinus Egyetemen a hatóság Új Médiakultúra Kreatív Műhely elnevezésű projektje keretében. Az NMHH korszerű informatikai eszközökkel és berendezésekkel támogatja az újonnan megnyílt műhelyben a jövő médiaszakembereinek gyakorlati képzését.

corvinus_587x415px.jpg

A Corvinus Egyetemen Karas Monika, az NMHH elnöke Rostoványi Zsolt rektor társaságában adta át az intézmény hallgatóinak azt a legkorszerűbb szoftverekkel és csúcsminőségű számítógépekkel felszerelt kreatív médialabort, amelyet a megnyitás pillanatától kezdve használatba vehetnek a diákok. Karas Monika az átadón hangsúlyozta: a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak mint 21. századi, modern hatóságnak felelőssége támogatni a jövő generáció fejlődését, és nagyon is megéri befektetnie a jövő szakembereinek színvonalas oktatásába. „Ez az Új Médiakultúra Kreatív Műhely az itt tanulóknak a tehetség kibontakoztatásáról, a szabadságról, az alkotásról szól” – mondta, hozzátéve: az újmédiás eszközök időt és energiát spórolnak nekünk, ugyanakkor elengedhetetlen, hogy azok a szakértők, akik a média irányait a jövőben meghatározzák majd – vagyis többek között éppen a corvinusos diákok – magabiztosan, gyorsan és produktívan legyenek képesek használni őket a munkájuk során.

Rostoványi Zsolt, a Corvinus Egyetem rektora beszédében azt emelte ki, hogy az Új Médiakultúra Műhely a professzionizmust, a fejlődést és a kreativitást testesíti meg. Elmondta, hogy köszönettel tartoznak az együttműködő támogatásért, mert a Corvinus kommunikáció és médiaszakjai a hazai felsőoktatási rangsor élén állnak, és az új műhely pedig nagyban hozzájárul majd a szakok népszerűségéhez, vonzóbbá teszik a képzéseket.

A hatóság 3 MacPro és 3 iMac 27-inch számítógépet, 3 Apple Thunderbolt kijelzőt, hat Adobe CS6 Master Collection kreatívszoftver-csomagot üzemelt be, valamint gondoskodott a műhely teljes kialakításáról és bútorzatáról is. A műhely gyakorlati szemináriumoknak ad majd otthont és emellett az egyéni alkotómunkára is világszínvonalú infrastruktúrát biztosít, amely a grafikus tervezéstől a videoszerkesztésen és a webfejlesztésen át a kiadványszerkesztésig a legösszetettebb feladatok, utómunkák elvégzésére is alkalmasak. A 12,5 millió forintból létrehozott, élenjáró technológiával felszerelt műhely a médiával, illetve kommunikációval foglalkozó hallgatók mellett egyaránt nyitott a művészeti, informatikai vagy akár a média- és infokommunikációs jogi tanulmányokat folytató diákok számára is.

Az NMHH 2012-ben kezdte el programját, amelynek keretében felsőoktatási intézményekben hoz létre olyan médiaműhelyeket, ahol a legújabb informatikai eszközökön a színvonalas tanórák kivitelezésén túl a diákok lehetőséget kapnak arra is, hogy dolgozataik, verseny- és diplomamunkáik elkészítéséhez olyan eszközöket használjanak, amilyenekkel a világ vezető médiastúdióiban dolgoznak a szakemberek.

Az NMHH támogatásával eddig megnyitott Új Médiakultúra Kreatív Műhelyek:

  1. 2012. december – Pécsi Tudományegyetem
  2. 2013. február – Pázmány Péter Katolikus Egyetem
  3. 2013. december – Moholy-Nagy Művészeti Egyetem
  4. 2014. október – Eötvös Loránd Tudományegyetem
  5. 2014. december – Szegedi Tudományegyetem
  6. 2015. május – Debreceni Egyetem
  7. 2015. szeptember – Corvinus Egyetem