Közös eszközhasználattal kapcsolatos nyilvántartás

null

Közös eszközhasználat és helymegosztás nyilvántartása

Jogszabály

Az elektronikus hírközlési építmények egyéb nyomvonalas építményfajtákkal való keresztezéséről, megközelítéséről és védelméről szóló 8/2012. (I.26.) NMHH rendelet 4. §, az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény 52. § (2) d), 90. § és 107. §

Tartalom

Az elektronikus hírközlési építmény tulajdon – vagy használati jogával rendelkező szolgáltatónak az elektronikus hírközlési építmények közös eszközhasználatáról az arra jogosult szolgáltatóval történő megállapodás kötését a megkötéstől számított 30 napon belül a Nemzeti Média – és Hírközlési Hatóság Hivatalának be kell jelenteni.

A bejelentés tartalmazza az építmény földrajzi elhelyezkedését (cím, helyrajzi szám), az építmény megnevezését,az építmény jellegét,a közös eszközhasználatra jogosult szolgáltató vagy szolgáltatók nevét és székhelyét vagy lakcímét és a megállapodás időbeli hatályának kezdő és lejárati időpontját.

Elérhetőség

A nyilvántartás a Hatóság honlapján nem érhető el, mivel a jogszabály alapján a közös eszközhasználatra vonatkozó megállapodások nyilvántartásába az érdekelt szolgáltatók számára azok – környezetvédelmi, közegészségügyi, közbiztonsági vagy építésügyi okokra hivatkozó, a jogos érdek indoklását tartalmazó – kérelmére, egyedileg engedélyezi a betekintést. A kérelem elbírálásának eredményéről a Hatóság írásban értesíti a kérelmezőt.