Hírközlési építményekkel kapcsolatos nyilvántartás

null

Elektronikus hírközlési építmények építésügyi nyilvántartása

Jogszabály

Az elektronikus hírközlési építmények elhelyezéséről és az elektronikus hírközlési építményekkel kapcsolatos hatósági eljárásokról szóló 14/2013. (IX. 25.) NMHH rendelet 25.§

Tartalom

A Hatóság a jogerős engedélyekről, bejelentések tudomásul vételéről, valamint a Hatóság honlapján közzétett kérelem és bejelentés adatlapon feltüntetett adatokról nyilvántartást vezet. A nyilvántartás tartalmazza az engedélyek, bejelentések típusát, számát, jogerőre emelkedés időpontját, az építtető, üzemeltető, tervező megnevezését, az építmény helyszínének földrajzi adatait, az építménnyel kapcsolatos műszaki adatokat, annak rendeltetését, hierarchia szerinti besorolását.

Elérhetőség

A Hatóság ügyfélszolgálatain. A nyilvántartásokban szereplő adatok főszabályként bárki számára hozzáférhetőek, de a nyilvántartásokba való betekintést jogszabály korlátozhatja. A nyilvántartásba való betekintés jelenleg az ügyben érdekelt személy, szervezet általi közvetlen hatósági megkeresése útján történik. A megkeresést a Hatóság vizsgálja, hogy a megkereső milyen minőségben (hatóság, ügyfél, versenytárs szolgáltató, közmű, panaszos, ingatlan tulajdonos, stb.), milyen céllal kér adatokat. A közérdekű adatok tekintetében bárki kaphat felvilágosítást, azonban az építmény egyéb részletei tekintetében a Hatóság vizsgálja a jogosultság kérdését.