Nyilvános meghallgatás a szélessávú piaci szabályozás felülvizsgálatáról

Közzétéve: 2015. november 4.

null

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (a továbbiakban: Hatóság) az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény (a továbbiakban: Eht.) 39. § (1) bekezdésében foglaltak alapján a jogalkalmazói gyakorlat előkészítésével, kialakításával kapcsolatos szakmai álláspontok és vélemények megismerése céljából a szélessávú piaci szabályozás felülvizsgálata tárgyában nyilvános meghallgatást tart.

A nyilvános meghallgatás célja, hogy a Hatóság megismerje a szélessávú piaci szereplők és a szabályozás egyéb érintettjeinek tapasztalatait, véleményét a piaci folyamatokról és a kívánatosnak tartott szabályozási irányokról.

  • A nyilvános meghallgatás időpontja: 2015. december 8., kedd 10.00 óra
  • A nyilvános meghallgatás helyszíne: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Rendezvény és Oktatási Központja, Konferenciaterem (1027 Budapest, Fő utca 80.)

A nyilvános meghallgatás iránt érdeklődők részvételi szándékukat legkésőbb 2015. december 7-ig a meghallgatas.regisztracio@nmhh.hu e-mail címen jelezhetik a szervezet nevének, a résztvevők nevének és elérhetőségének megjelölésével. A nyilvános meghallgatáson szervezetenként két fő részvételére van lehetőség.

A nyilvános meghallgatás tárgyával kapcsolatos előkészítő dokumentumokat, kérdéseket a Hatóság az Eht. 39. § (3) bekezdése szerint legkésőbb - a meghallgatást megelőző 10. napig - 2015. november 28-ig közzéteszi az internetes oldalán.

A Hatóság felhívja az érdekeltek figyelmét arra, hogy álláspontjaikat, javaslataikat és észrevételeiket a nyilvános meghallgatáson szóban vagy írásban terjeszthetik elő, továbbá azokat a szelessav.eszrevetel@nmhh.hu e-mail címre a nyilvános meghallgatást megelőzően, illetve azt követően 2015. december 15-ig küldhetik meg a Hatóság részére.

Amennyiben a Hatóság részére írásban előterjesztett észrevételnek, javaslatnak vagy az észrevétel, javaslat egy részének – törvény által védett titok, különösen az üzleti titok védelmére, egyéb méltányolható érdekre, továbbá jelentős hírközléspolitikai, vagy hírközlési piaci versennyel összefüggő szempontra hivatkozással – zárt kezelését szükségesnek tartják, akkor a dokumentum tartalmának vagy annak megjelölt részének zárt kezelésére irányuló kérelmüket tüntessék fel a zártan kezelni kért adatokat tartalmazó dokumentumban. Ez esetben a Hatóság kéri olyan iratváltozat elkészítését is, amely az előbbiekben meghatározott adatokat nem tartalmazza.

Az Eht. 39. § (4) bekezdése alapján a Hatóság 2015. november 30-án nyilvánosságra hozza honlapján az addig elektronikus úton beérkezett – zárt adatokat nem tartalmazó – észrevételeket, javaslatokat. A nyilvános meghallgatásról a Hatóság összefoglalót készít, amely tartalmazza az előterjesztett, illetve elhangzott észrevételeket és javaslatokat, kivéve az észrevételt vagy javaslatot tevő által zártan kezelni kért adatokat. Az összefoglalót a Hatóság a meghallgatás időpontját követő harminc napon belül közzéteszi internetes honlapján.

A nyilvános meghallgatás magyar nyelven zajlik. A rendezvény nem sajtónyilvános.