Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

MN/8672-6/2015. számú határozat: kiegyensúlyozottsági kérelem elutasítása a Hír TV 2015. március 25-én 19:30-kor sugárzott, Híradó című műsorszámával szemben

• Publikálva: 2016.04.07. 13:27 • Címke: Hír Televízió, kiegyensúlyozottsági kérelem, kiegyensúlyozott tájékoztatás, médiafelügyelet, médiafelügyeleti határozatok, hatósági határozatok • Forrás: Médiafelügyeleti Főosztály

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatal (a továbbiakban: Hivatal) Személyes adat (Személyes adat ; a továbbiakban: Kérelmező) elnökének a HÍR TV Zrt. (a továbbiakban: Médiaszolgáltató) HÍR TV elnevezésű médiaszolgáltatásában 2015. március 25-én 19 óra 30 kezdettel sugárzott „Magyarország élőben” című műsorszám 20 óra 4 perckor kezdődő szegmensével kapcsolatban 2015. március 31-én benyújtott, a kiegyensúlyozott tájékoztatás megsértését kifogásoló kérelme alapján 2015. április 1-jén indult hatósági eljárásban a Kérelmező kérelmét 

e l u t a s í t j a.

A határozat ellen az annak közléstől számított 15 napon belül a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának (a továbbiakban: Médiatanács) címzett, de a Hivatalnál (1015 Budapest, Ostrom u. 23-25.) benyújtott, halasztó hatályú fellebbezéssel lehet élni. Az eljárás illetékmentes. A fellebbezést a Médiatanács annak kézhezvételét követő 40 napon belül bírálja el.


A teljes döntés (indoklással) és a másodfokú határozat a jobb oldali kapcsolódó tartalmak között érhető el.