Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Az Adatkaput is használhatjuk a frekvenciakijelölési és rádióengedély-kérelmek beadásához

• Publikálva: 2016.06.16. 15:59 • Címke: NMHH Adatkapu, rádióengedélyezési eljárás, frekvenciakijelölés • Forrás: Frekvencia- és Azonosítógazdálkodási Főosztály

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a polgári frekvenciahasználattal kapcsolatos frekvenciakijelölés- és rádióengedély-kérelmüket az NMHH Adatkapu rendszerében elérhető „Műsorszóró sávú kérelem” vagy „Általános célú kérelem” űrlap kitöltésével is benyújthatják azok a nem természetes személy ügyfeleink (engedélyesek) akik már a kérelem benyújtása előtt előzetesen regisztrálták magukat az Adatkapu rendszerbe. (Ezeknek az űrlapoknak a használatánál a regisztrációhoz nem kell megadni az FMS-partnerkódot.)

Akik még nem regisztráltak, azok ezt a „Kapcsolódó dokumentumok” között elérhető regisztrációs nyilatkozat és képviselői megbízás segítségével kezdeményezhetik.

A már regisztrált felhasználóknak nem kell a regisztrációjukat módosítani.

Amennyiben a kérelemhez elektronikus adatszolgáltatást is csatolnak, az adatszolgáltatás xml formátumának meg kell felelnie az Interfész- és adatformátum-leírás (SPECTRAexchange XML-Description 2.35.0) című dokumentumban található leírásnak.

Az ügyintézés során kiállított iratokat postai úton vagy – ha kérelemben kifejezetten kérték – személyes átvétel útján továbbítjuk.