Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Űrlap keresetlevél benyújtásához

• Címke: elektronikus űrlap

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (a továbbiakban: Hatóság) határozataival szemben a keresetlevél polgári perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény rendelkezéseinek megfelelő, elektronikus úton történő benyújtása érdekében a Hatóság a teljes körű személyazonosítás követelményeit biztosító rendszerre épülő elektronikus űrlapot fejlesztett ki. Az űrlap az Általános Nyomtatványkitöltő Program felhasználásával tölthető ki, és Ügyfélkapu hozzáférés megléte esetén küldhető be az Ügyfélkapu vagy a Perkapu igénybevételével.

Az űrlap és kitöltési útmutatója az alábbi linkekről történő letöltés és telepítés esetén jeleníthető meg az Általános Nyomtatványkitöltő Keretprogramban:

http://nmhh.hu/anyk/NMHH_k01.jar
http://nmhh.hu/anyk/NMHH_doc_NMHH_K01.jar

Az Általános Nyomtatványkitöltő Keretprogram az alábbi linken tölthető le:

http://nav.gov.hu/nav/magyar_oldalak/letoltesek/nyomtatvanykitolto_programok/nyomtatvany_apeh/keretprogramok/abevjava_install.html

Az Ügyfélkapu-hozzáféréssel összefüggő tájékoztató az alábbi linkeken érhető el:

https://ugyfelkapu.magyarorszag.hu/
https://ugyfelkapu.magyarorszag.hu/regisztracio

A Perkapu alkalmazásával kapcsolatos információk az alábbi linkeken olvashatók:

https://segitseg.magyarorszag.hu/etananyag/perkapu_online_regisztracio_etan.html
http://nisz.hu/eperkapu