NMHH Médiatanács: újrapályázható a jövőre lejáró békéscsabai frekvencia

Közzétéve: 2016. október 21.

A tanács eheti ülésén – több napirendi pont tárgyalása mellett – helyi és kisközösségi rádiók frekvenciaügyeiről döntött. Indulhat a Békéscsaba 88,9 MHz pályázata, valamint ideiglenes szerződéseket köthet a kiskunfélegyházi Rádió Smile és a fővárosi Kontakt Rádió.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa elfogadta és honlapján csütörtökön közzétette a jövőre lejáró Békéscsaba 88,9 MHz helyi rádiós frekvencia végleges pályázati felhívását. A frekvenciát jelenleg a Rádió Start 1 használja. A pályázati ajánlatokat a 63 ezer fős vételkörzet kereskedelmi jellegű hasznosítására november végén lehet majd beadni. A nyertes pályázó versenytársa lesz majd a Békéscsaba 98,4 MHz frekvencián működő Mega Rádiónak és a 104,0 MHz-en üzemelő Csaba Rádiónak. A testület idén ezzel együtt már 14 helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség pályázatát hirdette meg Abádszalóktól Velence Meleg-hegyig.

A Kiskunfélegyháza 89,9 MHz frekvencián működő kisközösségi Rádió Smile és a Budapest-Terézváros 87,6 MHz-en üzemelő Kontakt Rádió kérelmére a Médiatanács két hónapra, december 21-ig szóló ideiglenes médiaszolgáltatási szerződéseket köt a szolgáltatókkal, tekintettel arra, hogy jogosultságaik lejárnak, a frekvenciák újbóli pályáztatása viszont még nem zárult le.