Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Az NMHH is részt vesz az Európai Kiberbiztonsági Hónap kampányban

• Publikálva: 2016.10.25. 16:04 • Címke: kiberbiztonság, Európai Hálózatbiztonsági Ügynökség (ENISA) • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztály

Az Európai Hálózatbiztonsági Ügynökség (ENISA) minden év októberében nemzetközi tudatosító kampányt szervez Európai Kiberbiztonsági Hónap címmel, amelyet Magyarországon a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, a rendőrség, a Készenléti Rendőrség, a Nemzeti Kibervédelmi Intézet és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. népszerűsít.

A tematikus hónap célja a kiberbiztonsági tudatosság növelése, valamint a kibertérben megjelenő fenyegetések széles körben történő megismertetése, ennek keretében képzéseken, tudatosító előadásokon, konferenciákon vehetnek részt az érdeklődők az egész Európai Unióban.

A 2016-os kampány irányadó heti témái:

  • A bankolás biztonsága
  • A mobileszközök kártevői
  • IT-biztonsági képzések
  • Cyber safety (gyermekek zsarolása, internetes zaklatás, IoT)
Europol-banner: mobilbankolást érintő kártékony programok Europol-banner: adathalász programok Europol-banner: mobileszközre települő kártékony programok
Europol-banner: zsarolóvírusok Europol-banner: WiFi  

2016-ban a szervezők között lesz az Europol, az Európai Bizottság, valamint az Európai Bankföderáció is. Az eseménysorozatot 2012 óta rendezik meg. Az évek során egyre szélesebb körben terjed el a kampány, 2015-ben már 32 ország csatlakozott a rendezvényhez 242 hivatalosan bejegyzett eseménnyel. Az aktuális év kampánya és a tagállamok által szervezett programok nyomon követhetőek a cybersecuritymonth.eu honlapon.

Kapcsolódó videók

video
Ugrás a videó oldalára