Az NMHH is részt vesz az Európai Kiberbiztonsági Hónap kampányban

Közzétéve: 2016. október 25.

null

Az Európai Hálózatbiztonsági Ügynökség (ENISA) minden év októberében nemzetközi tudatosító kampányt szervez Európai Kiberbiztonsági Hónap címmel, amelyet Magyarországon a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, a rendőrség, a Készenléti Rendőrség, a Nemzeti Kibervédelmi Intézet és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. népszerűsít.

A tematikus hónap célja a kiberbiztonsági tudatosság növelése, valamint a kibertérben megjelenő fenyegetések széles körben történő megismertetése, ennek keretében képzéseken, tudatosító előadásokon, konferenciákon vehetnek részt az érdeklődők az egész Európai Unióban.

A 2016-os kampány irányadó heti témái:

  • A bankolás biztonsága
  • A mobileszközök kártevői
  • IT-biztonsági képzések
  • Cyber safety (gyermekek zsarolása, internetes zaklatás, IoT)
Europol-banner: mobilbankolást érintő kártékony programok Europol-banner: adathalász programok Europol-banner: mobileszközre települő kártékony programok
Europol-banner: zsarolóvírusok Europol-banner: WiFi  

2016-ban a szervezők között lesz az Europol, az Európai Bizottság, valamint az Európai Bankföderáció is. Az eseménysorozatot 2012 óta rendezik meg. Az évek során egyre szélesebb körben terjed el a kampány, 2015-ben már 32 ország csatlakozott a rendezvényhez 242 hivatalosan bejegyzett eseménnyel. Az aktuális év kampánya és a tagállamok által szervezett programok nyomon követhetőek a cybersecuritymonth.eu honlapon.