Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Megjelent a felügyeleti díjról szóló új NMHH rendelet

• Publikálva: 2016.11.21. 15:04 • Címke: felügyeleti díj • Forrás: Hírközlésfelügyeleti Főosztály

A Magyar Közlöny 2016. október 14-i, 156. számában megjelent a felügyeleti díjról szóló 7/2016 (X. 14.) NMHH rendelet, amelynek szabályait 2017. január 1-jétől kell alkalmazni.

Az új rendelet kiadásának célja a felügyeleti díjjal kapcsolatos hatósági eljárások egyszerűsítése, az érintett elektronikus hírközlési és postai szolgáltatók adminisztratív terheinek csökkentése és a szabályozás átláthatóbbá tétele volt. A legfontosabb újdonság, hogy a jövőben a szolgáltatók éves adatszolgáltatási kötelezettségüknek egységesen minden év május 31-ig tehetnek majd eleget, ehhez a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság könnyen használható egységes elektronikus űrlapot is biztosít. A változásokról részletes tájékoztató a honlap felügyeleti díjról szóló menüpontjában érhető el. (http://nmhh.hu/tart/index/417/Felugyeleti_dij)