Felsőoktatási hallgatók tudományos dolgozataikkal nyertek jutalmat

Közzétéve: 2017. április 24.

Tizenkét felsőoktatási hallgatót és konzulenseiket jutalmazta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke a Médiatudományi Intézet immár hagyományosan meghirdetett pályázatán, amelyre média- vagy hírközlési joggal foglalkozó tanulók jelentkezését várták.

_IC_4466.jpg

Az NMHH Médiatudományi Intézete (MTMI) harmadik alkalommal írt ki pályázatot a kétévenkénti Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) állam- és jogtudományi szekciójához kötődő hallgatói dolgozatokra, a felhívásra tavaly decemberig jelentkezhettek a hallgatók. Az MTMI a média- és hírközlési jog témakörében érkező pályaművek támogatását annak érdekében célozta meg, hogy ösztönözze a témával foglalkozó hallgatók kutatásait és támogassa a fiatalok bekerülését a média és a hírközlési szakterületekre.

_IC_4292.jpg

Karas Monika, az NMHH elnöke csütörtökön ünnepélyes keretek között adta át az elismeréseket négy egyetem tizenkét hallgatójának és konzulenseiknek. A hatóság tíz dolgozatot – kettőt társszerzők jegyeztek – összesen egymillió forint pénzjutalommal díjazott, míg a felkészítők között 500 ezer forintot osztott szét.

„Hiszünk abban, hogy a média és a hírközlés területén megéri a jövőbe fektetni. A fejlődés leginkább azoknak a kezében van, akik a jövőben meghatározzák majd a trendeket. Ezek a szakemberek pedig éppen most járnak egyetemre, és tele lelkesedéssel írnak tudományos dolgozatokat és diplomamunkákat. Ezek a szakemberek, a jövő zálogai nem mások, mint Önök, akiket itt most díjazunk” – mondta a díjátadón Karas Monika.

_IC_4329.jpg

Az NMHH elnöke kiemelte, a hatóság elkötelezte magát a szakemberképzés mellett akkor is, amikor meghirdette az NMHH Médiaműhelyek programot. Eddig összesen nyolc médiaműhelyt (legutóbbi hír linkje: http://nmhh.hu/cikk/172171/Nyolcadik_egyetemi_mediamuhelyet_nyitotta_meg_az_NMHH) nyitott a hatóság az ország különböző felsőoktatási intézményeiben.

„Sikeresnek mondhatjuk programunkat, hiszen már öt éve, hogy először díjat kaphattak a legjobb dolgozatok szerzői, és ezúttal is nívós pályázatok érkeztek – méltatta a szerzőket Nyakas Levente, az NMHH Médiatudományi Intézet vezetője. – Tapasztaljuk, hogy a dolgozatok témája egyre inkább napjaink online jelenségeit dolgozza fel, mintegy nyolcvan százaléka ezzel foglalkozik, tehát aktuális kérdések szerepelnek a fókuszban. Ugyanakkor a klasszikus média sincs elhanyagolva, hiszen több összehasonlító jellegű anyag született, minőségüket pedig jelzi, hogy a felük díjat nyert az OTDK-n is.”

_IC_4503.jpg

A díjazott dolgozatok között van európai joggal kapcsolatos írás, a sportközvetítési jogok helyzetét áttekintő értekezés, a gyermek-szülő viszonyt és a kiskorúak védelmét vizsgáló mű, a sajtófotókat, az újságírók vallomásmegtagadási jogát és az adatvédelmet górcső alá vevő tanulmány, illetve olyan is, amely a gyűlöletbeszéd és az online zaklatás vagy a kiberbűnözés problematikáját járja körül.

A díjazott pályaművek teljes terjedelmükben jövő héttől olvashatóak lesznek az intézet honlapján (http://mtmi.hu/).

A DÍJAZOTT OTDK-DOLGOZATOK

otdk díjazottak