A Médiatanács 1219/2017. (XI. 14.) számú döntése

A NEMESKÜRTYISTVÁN2017 pályázati eljárás bírálóbizottsági tagjainak megválasztásáról

Hatósági döntés dátuma: 2017. november 14.

1.
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa az archív tartalmak újrafelhasználásával készülő, XX. és XXI. századi történelmi eseményeket, személyeket, helyszíneket és évfordulókat feldolgozó történelmi dokumentumfilmek gyártásának támogatására meghirdetett NEMESKÜRTYISTVÁN2017 pályázati eljárásban beérkezett szinopszisokat és pályázatokat értékelő bírálóbizottság tagjává az alábbi személyeket választja meg:

NEMESKÜRTYISTVÁN2017
Medveczky Balázs
Jeney Attila
dr. Köbli Norbert

A Médiatanács a NEMESKÜRTYISTVÁN2017a pályázati eljárás bírálóbizottságának elnöki tisztségére Medveczky Balázst választja meg.

A bírálóbizottsági elnök és a tagok megbízatásának időbeli hatálya 2017. november 14-étől 2018. április 30-áig tart.

2.
A Médiatanács az elnök megbízási díját feladatvégzés esetén havi bruttó 400.000 Ft-ban, a tagok megbízási díját feladatvégzés esetén havi bruttó 350.000 Ft-ban állapítja meg.

A bírálóbizottsági elnök és a tagok megbízási díja a havi teljesítés igazolását követő 15 munkanapon belül kerül kifizetésre.

3.
Az archív tartalmak újrafelhasználásával készülő, XX. és XXI. századi történelmi eseményeket, személyeket, helyszíneket és évfordulókat feldolgozó történelmi dokumentumfilmek gyártásának támogatására meghirdetett NEMESKÜRTYISTVÁN2017 pályázati eljárásban valamennyi kedvezményezetté nyilvánított és elkészült filmalkotás véleményezéséért a bizottsági elnök részére bruttó 400.000 Ft, a tagok részére bruttó 350.000 Ft díjazás jár. A kifizetés feltétele a bírálóbizottságok működésének szabályairól szóló ügyrend 8.1. j) pontjában meghatározott, az elnök által benyújtott általános értékelés Médiatanács általi elfogadása. A kifizetésről a Médiatanács az általános értékelés elfogadásával egyidejűleg dönt.

A Médiatanács felkéri a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap mecenatúra igazgatóját, hogy

a) döntéséről értesítse a megválasztott bírálóbizottsági tagokat,
b) a megbízási szerződéseket és összeférhetetlenségi nyilatkozatokat az elfogadottak szerint kösse meg,
c) 3 munkanapon belül intézkedjen a bírálóbizottság összetételének honlapon történő közzétételéről.