A Médiatanács 70/2018. (I. 30.) számú döntése

A DARGAYATTILA2015 pályázati eljárásban kedvezményezetté nyilvánított Rófuszfilm Kft. kérelméről

Hatósági döntés dátuma: 2018. január 30.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 185/2015. (III. 3.) számú döntésével az általa már támogatásban részesített gyermek, ifjúsági és családi témájú animációs filmsorozatok további epizódjai, illetve önálló, egyedi animációs filmalkotások gyártásának támogatására meghirdetett DARGAYATTILA2015 pályázati eljárásban kedvezményezetté nyilvánított Rófuszfilm Kft. Az Utolsó vacsora" című, MA-DARGAYATTILA2015-10/2016. iktatószámon nyilvántartott pályázata esetében a kedvezményezett által benyújtott költség- és finanszírozási terv módosítására vonatkozó kérelmet a rendelkezésre álló adatok alapján elfogadja, azzal, hogy felhívja a kedvezményezett figyelmét a Pályázati Tükör adatokkal történő feltöltésére.

A Médiatanács felhívja a kedvezményezett figyelmét, döntése meghozatala során nem vizsgálta, hogy a módosított költségvetésben rögzített tételek közvetett állami támogatás igénybevételének alapjául szolgálhatnak-e, döntése nincs joghatással az NMHH Nemzeti Filmiroda közvetett állami támogatást megállapító végzésére. A Filmiroda kizárólagos jogosultsága közvetett állami támogatás alapjául szolgáló filmgyártási költségek megállapítása – az Mktv. és a 10/2012. (III. 28.) NMHH rendelet alapján – a közvetett állami támogatás alapjául szolgáló filmgyártási költségek megállapítása.

A Médiatanács felkéri a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap mecenatúra igazgatóját, hogy a támogatási szerződés módosításához szükséges jognyilatkozatot a jelen döntés keltétől számított 10 munkanapon belül készítse el, valamint a jognyilatkozat aláírását követő 5 munkanapon belül döntéséről tájékoztassa a kedvezményezettet és a Nemzeti Filmirodát.