A Médiatanács 1087/2018. (X. 2.) számú döntése

A NEMESKÜRTYISTVÁN2018 pályázati eljárás bírálóbizottsági tagjainak megválasztásáról

Hatósági döntés dátuma: 2018. október 2.

1.
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa az archív tartalmak újrafelhasználásával készülő történelmi vagy sporttörténeti eseményeket, személyeket, helyszíneket és évfordulókat feldolgozó történelmi dokumentumfilmek gyártásának támogatására meghirdetett NEMESKÜRTYISTVÁN2018 pályázati eljárásban beérkezett szinopszisokat és pályázatokat értékelő bírálóbizottság tagjává az alábbi személyeket választja meg:

NEMESKÜRTYISTVÁN2018
Medveczky Balázs
Jeney Attila
dr. Köbli Norbert

A Médiatanács a NEMESKÜRTYISTVÁN2018 pályázati eljárás bírálóbizottságának elnöki tisztségére Medveczky Balázst választja meg.

A bírálóbizottsági elnök és a tagok megbízatásának időbeli hatálya 2018. október 18-ától 2019. március 29-éig tart.

2.
A Médiatanács a bírálóbizottsági elnök megbízási díját feladatvégzés esetén havi bruttó 400.000 Ft-ban, a tagok megbízási díját feladatvégzés esetén havi bruttó 350.000 Ft-ban állapítja meg.

A bírálóbizottsági elnök és a tagok megbízási díja a havi teljesítés igazolását követő 15 munkanapon belül kerül kifizetésre.

3.
A NEMESKÜRTYISTVÁN2018 pályázati eljárásban valamennyi kedvezményezetté nyilvánított és elkészült filmalkotás véleményezéséért a bizottsági elnök részére bruttó 400.000 Ft, a tagok részére bruttó 350.000 Ft díjazás jár. A kifizetés feltétele a bírálóbizottságok működésének szabályairól szóló ügyrend 8.1. j) pontjában meghatározott, az elnök által benyújtott általános értékelés Médiatanács általi elfogadása. A kifizetésről a Médiatanács az általános értékelés elfogadásával egyidejűleg dönt.

A Médiatanács felkéri a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap mecenatúra igazgatóját, hogy

a) döntéséről értesítse a megválasztott bírálóbizottsági tagokat,
b) a megbízási szerződéseket és összeférhetetlenségi nyilatkozatokat az elfogadottak szerint kösse meg,
c) 3 munkanapon belül intézkedjen a bírálóbizottság összetételének honlapon történő közzétételéről.