Az NMHH Hivatalának BJ/17552-2/2019. számú határozata internetes lekérhető médiaszolgáltatás nyilvántartásba vételéről (Madarász Károly Művelődési Ház és Városi Könyvtár, Túrkeve Televízió)

Hatósági döntés dátuma: 2019. július 2.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala (1015 Budapest, Ostrom u. 23-25., a továbbiakban: Hivatal) a Madarász Károly Művelődési Ház és Városi Könyvtár (5420 Túrkeve, Petőfi tér 2-4.) médiaszolgáltató (a továbbiakban: Médiaszolgáltató) Túrkeve Televízió megnevezésű internetes lekérhető audiovizuális médiaszolgáltatását

nyilvántartásba veszi.

A Hivatal a Médiaszolgáltató Túrkeve Televízió megnevezésű internetes lekérhető audiovizuális médiaszolgáltatását az alábbi adatokkal veszi nyilvántartásba:

a) A médiaszolgáltató neve, címe: Madarász Károly Művelődési Ház és Városi Könyvtár (5420 Túrkeve, Petőfi tér 2-4.);

b) Nyilvántartási száma: 412748;

c) A médiaszolgáltatás megnevezése: Túrkeve Televízió;

d) A médiaszolgáltatás típusa: általános tematikájú;

e) A médiaszolgáltatás fajtája: audiovizuális;

f) A médiaszolgáltató képviseletére jogosult személy neve, lakcíme: Kovács István (5420 Túrkeve, Bethlen Gábor u. 7.);

g) A Hatósággal való kapcsolattartásra kijelölt személy: nincs;

h) A médiaszolgáltatás megkezdésének időpontja: 2019. június 1.;

E határozat ellen a közléstől számított 15 napon belül a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsához (1088 Budapest, Reviczky utca 5., a továbbiakban: Médiatanács) címzett, de a Hivatalnál benyújtandó, halasztó hatályú fellebbezéssel lehet élni. A fellebbezés díja 5000 Ft. A Médiatanács, mint másodfokú hatóság a fellebbezést annak beérkezését követő naptól számított negyven napon belül bírálja el.

Indokolás

A médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló 2010. évi CLXXXV. törvény (a továbbiakban: Mttv.) 41. § (4) bekezdés e) pontja alapján a Hivatal a lekérhető audiovizuális médiaszolgáltatásokról nyilvántartást vezet. Az Mttv. 45. § (1) bekezdése szerint a lekérhető médiaszolgáltatás nyilvántartásba vételét annak médiaszolgáltatója kezdeményezheti.

A Médiaszolgáltató 2019. június 24-én érkeztetett BJ/17552-1/2019 számú beadványában az Mttv. 45. § (1) - (2) bekezdéseiben foglaltaknak megfelelően hiánytalan bejelentést tett Túrkeve Televízió megnevezésű internetes lekérhető audiovizuális médiaszolgáltatása vonatkozásában.

Az internetes lekérhető audiovizuális médiaszolgáltatás elérhetőségének webcíme: www.turkevemik.hu

A Hivatal felhívja a Médiaszolgáltató figyelmét, hogy az Mttv. 45. § (6) bekezdése alapján 15 napon belül köteles bejelentenie a Hivatalhoz, ha a nyilvántartásba vett adataiban változás következik be.

Az Mttv. 144. § (1) bekezdése értelmében a Hivatal az Mttv.-ben foglalt eltérésekkel a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény (a továbbiakban: Ket.) szerint jár el. Az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. törvény (a továbbiakban: Ákr.) 143. § (3) bekezdésének b) pontja szerint ahol a jogszabály a Ket. szabályait említi, azon az Ákr. szabályait kell érteni.

A határozat elleni jogorvoslati lehetőségről történő tájékoztatás az Mttv. 165. § (1) bekezdésén, az Ákr. 116. § (1) bekezdésén valamint a 117. § (1) bekezdésén alapul. A fellebbezési eljárás díjának mértékét a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság egyes eljárásainak igazgatási szolgáltatási díjairól és a díjfizetés módjáról szóló 5/2011. (X. 6.) NMHH rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 17. § (18) bekezdése határozza meg.

A Hivatal tájékoztatja a Kérelmezőt, hogy a fellebbezési díjat a Rendelet 18. § (2) és (3) bekezdései alapján a fellebbezés benyújtását megelőzően, átutalással kell megfizetni a Médiatanács Magyar Államkincstárnál vezetett 10032000-00300939-00000017 számú pénzforgalmi számlájára. A díjfizetés megtörténtének igazolását - a bankszámla megterhelését tartalmazó napi bankkivonatot (a továbbiakban: befizetési bizonylat) - a fellebbezéshez csatolni szükséges. A befizetési bizonylaton a befizetés jogcímét fel kell tüntetni. A természetes személy kérelmező készpénz átutalási megbízás útján történő díjfizetése esetén a díjfizetés igazolását – a feladóvevényt – a fellebbezésnek tartalmaznia kell.

A Hivatal hatásköre az Mttv. 41. § (4) bekezdés e) pontjában, a 45. § (3) bekezdésben, valamint a 184. § (1) bekezdés a) pontjában foglaltakon alapul.

Budapest, 2019. július 2.

Aranyosné dr. Börcs Janka
a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatalának
főigazgatója nevében és megbízásából

dr. Andrássy György
főosztályvezető