Elérte az utcaszintet az épület szerkezete

Közzétéve: 2021. június 25.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság komplex műszaki székházának építése során a mélygarázsok megépítése után a szakemberek elérték az utca szintjét. Június harmadik hetében megkezdődött az épület földszinti szerkezeti elemeinek kialakítása az Esztergomi út felőli szakaszon a függőleges vasbetonszerkezetek készítésével.

A szerkezetépítés mellett számos más szakági kivitelezési munka is elindul, mint például a felmenő szerkezetekben az elektromos és gépész alapszerelés. Ebben a fázisban helyezik el a szakemberek az erős és gyengeáram részére az elektromos szerelvénydobozokat és a betonba kerülő csöveket.

A kivitelező az építés üteméhez igazítottan szállítja a munkaterületre a szükséges betonacélt és betont négytengelyes és nyerges szerelvényekkel az Esztergomi út felől, mellyel párhuzamosan rendszeresen gondoskodik az utcai szennyeződések eltakarításáról. 

Az elkövetkező néhány hónapban várhatóan szombatonként is lesz munkavégzés az időjárás függvényében, valamint elnyújtott napi munkavégzésre is lehet számítani a rendszeres szállítási munkák (betonmixerek, betonszivattyú, betonacél) mellett.

Az okozott kellemetlenségért a környék lakóinak szíves türelmét és elnézését kérjük.