Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Január 1-jétől változik a helyhez kötött hívásvégződtetés szolgáltatás díja

• Címke: piacelemzési eljárások/ határozatok, jelentős piaci erejű (JPE) szolgáltatók, adatszolgáltatás • Forrás: A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Elnöke, Módszertani és piacelemzési főosztály

2014. január 1-jével hatályba lépett az egyedi, nyilvános helyhez kötött telefonhálózatban nyújtott hívásvégződtetés forgalmi szolgáltatás 0,40 Ft/perc mértékű díja.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Elnöke tájékoztatja az érintetteket, hogy a 2013. november 11-én kelt, HF/25016-187/2012. számú határozat (a továbbiakban: 3. piaci határozat) rendelkező részének I. C/1-3. pontjában foglaltak szerint az egyedi, nyilvános helyhez kötött telefonhálózatban nyújtott

hívásvégződtetés forgalmi szolgáltatás 0,40 Ft/perc mértékű díja 2014. január 1-jével hatályba lépett,

és e naptól kezdve, minden kötelezett szolgáltató által alkalmazandó.

Az egységes mértékű díj hatályba lépése és alkalmazásának kötelezettsége a 3. piaci határozat rendelkező része I. C/1-3. pontjának (ii) bekezdésén alapul, tekintettel arra, hogy az 1., 2. és 3. számú érintett piacokon jelentős piaci erejűként azonosított szolgáltatók hatályos referenciaajánlatának hivatalbóli módosítása tárgyában hozott, utolsóként kiadott határozat közlésére 2013. december 30-án sor került.