Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Hogyan indíthat elektronikus hirdetéssel kapcsolatos felügyeleti eljárást?

• Publikálva: 2012.04.06. 10:09 • Címke: hatósági eljárás, kéretlen elektronikus hirdetés, spam • Forrás: Ügyfélkapcsolati és tájékoztatási osztály

Az elektronikus hirdetéssel kapcsolatos felügyeleti eljárásra irányuló kérelmet, vagy kéretlen elektronikus hirdetéssel kapcsolatos bejelentést a Hatóság által közzétett űrlap kitöltésével és beküldésével tehet. Javasoljuk, hogy kitöltés előtt az eljárási tájékoztatót gondosan tanulmányozza át. Az űrlapnak kétféle változata létezik:

1.Elektronikus űrlap formájában elérhető a Hatóság honlapján. A kitöltésre vonatkozó tájékoztatást és az űrlapot Eljárási tájékoztató az elektronikus hirdetésküldéssel kapcsolatos hatósági ellenőrzésről és felügyeleti eljárásról címen találja meg a kapcsolódó dokumemtumok között.

Felhívjuk a figyelmét, hogy a beküldéshez Ügyfélkapu regisztráció szükséges! Az Ügyfélkapuval és a regisztrációval kapcsolatban további információkat a Kormányzati Portálon (http://www.magyarorszag.hu), valamint a Kormányzati Ügyfél tájékoztatási Központ kék számán (1818) kaphat.

2. Nyomtatott űrlapként a Hatóság ügyfélkapcsolati helyein megtalálható, illetve onnan igényelhető. A központi ügyfélfogadó iroda és a többi ügyfélkapcsolati pont elérhetőségeit a kapcsolódó dokumentumok között éri el.

A kitöltött nyomtatott űrlapot eljuttathatja a Hatóságnak postai úton (Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság E-szolgáltatásfelügyeleti osztály 1525 Budapest, Pf. 75.), illetve benyújthatja személyesen az ügyfélkapcsolati pontokon.

Felhívjuk a figyelmét, hogy elektronikus levélben sem kérelmet benyújtani, sem bejelentést tenni nem lehet.