Debrecen 104,6 MHz médiaszolgáltatási lehetőség pályáztatása (lezárva)

Legutóbb frissítve: 2010. november 3.

A Médiatanács jogelődje, az Országos Rádió és Televízió Testület a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény (továbbiakban: Rttv.) 102. § (5) bekezdése alapján Pályázati Felhívást hirdetett az Ajka 93,2 MHz, Győr 88,1 MHz, Veszprém 95,1 MHz, Balatonfüred 96,2 MHz, Várpalota 90,0 MHz, Székesfehérvár 106,6 MHz, Nyíregyháza 91,1 MHz, Baja 88,7 MHz, Debrecen 104,6 MHz helyi rádiós műsorszolgáltatási jogosultságok hasznosítására.

A Pályázati Felhívás alapvető célja - a Törvény rendelkezéseivel összhangban - az Rttv. 102. § (5) bekezdése szerinti törvényi kötelezettségnek való megfelelés, és a helyi rádiós műsorszolgáltatás minőségi jegyeinek javítása.

A Pályázati Ajánlatokat 2010. március 24. napján lehetett benyújtani, 10.00 és 15.00 óra között. Az Ajánlatok benyújtása és felbontása közjegyző jelenlétében történt.

A beadási határnapon a Pályázati Felhívás 1. sz. melléklete szerinti 3. sorszámú, Debrecen 104,6 MHz jogosultságra a következő két Pályázati Ajánlat érkezett.

 #

Pályázó neve

Pályázó címe

1.

ENTERCORTP Kft.

1132 Bp. Kresz Géza u. 14.

2.

KREDIT HOLDING Kft.

4400 Nyíregyháza Eötvös u. 9/A.

A műsorszolgáltatási jogosultság Rttv. 102. § (5) bek-e szerinti eredeti igénylője a Kredit Holding Kft. volt.

A Pályázati Felhívás alapján az Alaki Érvényesség vizsgálata tárgyában lefolytatott eljárás során a Testület a 842/2010. (V. 5.) számú határozatával, mint Alakilag Érvényes Ajánlatot nyilvántartásba vette az Entercorp Kft. Pályázati Ajánlatát a Pályázati Felhívás 3.4.1.3. szakasza alapján. A Testület ugyanezen határozatával tájékoztatta a Pályázót az Rttv. 102. § (5) bekezdésének megfelelő eljárás lefolytatásáról. Továbbá hiánypótlást kért a Pályázótól a Pályázati Felhívás 5. sz. melléklet 3 f) i), ii) és iii) pontjai, 3. g) 5. és 3. h) pontjai szerinti nyilatkozatok, a helyi képviselőtestületnek a Debrecen településnév használathoz való hozzájárulása, illetve a hálózatos műsorszolgáltató névhasználathoz való hozzájárulása vagy a tervezett műsorszolgáltatás megnevezésének módosítása tekintetében.

A Testület 843/2010. (V.5.) sz. határozatával, mint Alakilag Érvényes Ajánlatot nyilvántartásba vette a Kredit Holding Kft. Pályázati Ajánlatát is a Pályázati Felhívás 3.4.1.3. szakasza alapján. Továbbá ugyanezen határozatával hiánypótlást kért a Pályázótól a Pályázati Felhívás 6.3. szakasza alapján a Pályázó társasági szerződése tekintetében, valamint az Rttv. 102. § (5) bek. alapján nyilatkozattételre szólította fel a Pályázót, hogy vállalja-e az Entercorp Kft. Pályázó által felajánlott magasabb összegű évi Műsorszolgáltatási Díj megfizetését.

A kért hiánypótlások az előírt határidőben és hiánytalanul beérkeztek.

A Kredit Holding Kft. 2010. május 27-én érkezett levelében a hiánypótlás keretében csatolta közjegyző által hitesített társasági szerződését, és nyilatkozott, hogy vállalja az Entercorp Kft. Pályázó által felajánlott magasabb összegű (10 200 000,- Ft + ÁFA) évi Műsorszolgáltatási Díj megfizetését.

Az Országos Rádió és Televízió Testület 2010. május 14. napjától az országgyűlési választások következtében, létszámának a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvényben (Rttv.) meghatározott minimum alá csökkenése okán határozatképtelenné vált. A Pályázati Ajánlatok elbírálásának tárgyában az Országos Rádió és Televízió Testület jogutódjaként 2010. október 11. napján felálló Médiatanács döntött.

Az Rttv. 102. § (5) bekezdése az alábbiak szerint rendelkezik:

„102. § (1) A műsorszolgáltatási szerződés létrejöhet:

a) pályázati felhívásra benyújtott pályázatok közti választással, illetve

b) az igénylő által lefolytatott tervezés eredményeként létrejött - a Nemzeti Hírközlési Hatóság ellenőrző vizsgálata alapján a Testület által jóváhagyott - műsorszolgáltatási lehetőségre, az e törvényben meghatározottak szerint. (…)

(5) Az (1) bekezdés b) pontjában foglaltak szerint keletkezett műsorszolgáltatási lehetőségre a Testület pályázatot hirdet. A pályázat elbírálása során az eredeti, a törvényes feltételeknek egyébként megfelelő igénylővel kell a műsorszolgáltatási szerződést megkötni, ha a pályázaton felajánlott legmagasabb összegű műsorszolgáltatási díj megfizetését vállalta.”

Tekintettel arra, hogy a műsorszolgáltatási jogosultság a törvényes és a pályázati feltételeknek egyébként megfelelő, érvényes pályázati ajánlatot benyújtó eredeti igénylője, a Kredit Holding Kft. nyilatkozatot tett arról, hogy vállalja az Entercorp Kft. Pályázó által felajánlott magasabb összegű évi Műsorszolgáltatási Díj megfizetését, a Médiatanács 472/2010. (XI. 3.) számú határozatával az Rttv. 102. § (5) bekezdése alapján a Kredit Holding Kft. Pályázót nyilvánította nyertesnek a Pályázati Felhívás 1. számú melléklete szerinti 3. sorszámú Debrecen 104,6 MHz műsorszolgáltatási jogosultság tekintetében.

Budapest, 2010. november 3.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa