Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

1. Szolgáltató regisztrációja a KRA-ban

• Címke: számhordozhatóság/számhordozás, formanyomtatvány, adatlap, számhordozási Központi Referencia Adatbázis (KRA) • Forrás: Azonosítógazdálkodási osztály, Frekvencia- és azonosítógazdálkodási főosztály

Az új szolgáltató KRA-ba való bejelentkezéséhez a Szolgáltató regisztráció adatlapot el kell juttatni a KRA ügyfélszolgálathoz.

A 3-jegyű szolgáltató kódot (SK), amely a szolgáltatót a hordozott számhoz tartozó irányítási számban, valamint a KRA-ban azonosítja, a hatóság rendeli hozzá a szolgáltatóhoz a csatlakozás során. A szolgáltató kódok változását a hatóság a honlapján közzéteszi.

A regisztrációs űrlapot a jobb oldali, Kapcsolódó dokumentumok című helyről töltheti le.