Meghívó szakmai egyeztetésre

Közzétéve: 2011. március 30.

A földfelszíni digitális televíziós műsorterjesztő-hálózatokhoz kapcsolódóan született meg a televíziókészülékek digitális műsorok vételére való alkalmasságának megjelöléséről szóló 6/2008. (XI. 27.) MeHVM-KHEM együttes rendelet, amely a megjelölésen kívül a digitális vevőberendezések műszaki követelményeire vonatkozóan is előírásokat határoz meg.

A vevőberendezések kereskedelmi forgalmazása, üzemeltetése során szerzett több mint kétéves tapasztalat, valamint a technológiafejlődés is arra ösztönöz bennünket, hogy a rendeletet felülvizsgáljuk és módosítsuk annak egyértelmű alkalmazhatósága érdekében.

Az említett tapasztalatok alapján elkészítettük a rendelet módosítására irányuló javaslatunkat, amely a kapcsolódó dokumentumok közt elérhető.

Célunk, hogy DVB-T MPEG4 SD-HD vevőkészülék gyártóinak és forgalmazóinak szakmai véleményét megismerve, azt alapul véve készíthessük el az új rendelet tervezetét.

A szakmai vélemények megismerése és azok egyeztetése céljából

a készülékgyártók és forgalmazók részvételével

2011. április 6-án, 9.00 és 12.00 óra között workshop-ot szervezünk.

A találkozó helyszíne: NMHH, 1133 Budapest, Visegrádi utca 106.

(V emeleti tárgyaló)

A részvételi szándékot kérjük, hogy 2011. április 1-jéig a szeremi@nmhh.hu e-mail címen jelezzék. (A részvétel regisztrációhoz kötött!)

A találkozón megfogalmazott vélemények alapján kívánjuk véglegesíteni a rendelettervezet szövegét, és ehhez kiemelten fontosnak tartjuk a magyar piacon jelenlévő nagy gyártók és forgalmazók közreműködését.

A jogalkotási folyamat későbbi fázisaiban is szeretnénk együttműködni mindazokkal, akik véleményükkel hozzájárulnak egy széles szakmai körben elfogadott rendelet megalkotásához.

Előre is köszönjük szíves együttműködésüket!