A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság közös sajtótájékoztatója (digitális átállás)

Az esemény helyszíne: 1134 Budapest, Váci út 19.
Az esemény időpontja: 2013. július 18.
09:00–10:00

2013. július 17.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság közösen tart sajtótájékoztatót, ahol a digitális átállással kapcsolatos összehangolt ellenőrzések részleteiről számolnak be. Az esemény sajtónyilványos.

2013. július 31-én zárul a digitális átállás első üteme, amikor az ország középső területén 14 megyében megszűnik a hagyományos analóg műsorszórás. A digitális átállás érintettjei ezután csak úgy tudnak ingyenesen televíziózni, ha meglévő készülékükhöz egy set-top-box-ot, illetve egy antennát kapcsolnak, vagy egy előfizetéses szolgáltatást választanak.

Az első ütem véghatáridejéhez közeledve egyre nagyobb a kereslet a műszaki üzletekben a digitális vevőberendezések iránt, ezért az NMHH és az NFH – a fogyasztói jogok teljes körű érvényesülése érdekében – egymással együttműködve végez a területet érintő ellenőrzéseket.

Az összehangolt ellenőrzések részleteiről és az eddigi tapasztalatokról Dr. Fülöp Zsuzsanna az NFH szóvivője és Zsuppán Attila az NMHH kommunikációs igazgatója tájékoztatja a sajtó képviselőit.

Időpont: 2013. július 18., csütörtök, 9:00 óra
Helyszín: BestByte műszaki szaküzlet; 1134 Budapest, Váci út 19.
(parkolási lehetőség az üzlet melletti parkolóban)

A tájékoztató után az érdeklődő újságírókat várjuk az NMHH Visegrádi utcai telephelyén (1133 Budapest, Visegrádi u. 106.) működő mérőlaboratóriumba, ahol a set-top-box vizsgálatokat a gyakorlatban is be tudjuk mutatni. A kollégákat igény esetén az NMHH mikrobusza átviszi a laborba.

Részvételi szándékukat, kérjük, a havasi.kornelia@nmhh.hu e-mail címen vagy a (+36 1) 457-7487-es telefonszámon jelezzék vissza.