"KVÓTAFórum - Híd az alkotók és a médiaszolgáltatók között" rendezvény

Az esemény helyszíne: 1124 Budapest, Csörsz utca 18/b.
Az esemény időpontja: 2015. május 7.
09:00–13:00

2015. május 4.

A Nemzeti Média‐ és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa KVÓTAfórumot szervez a magyar médiaszolgáltatók és a Magyar Média Mecenatúra programban támogatott alkotók részére.

A KVÓTAFórumot dr. Karas Monika, a Nemzeti Média‐ és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának elnöke nyitja meg.

A rendezvény célja annak előmozdítása, hogy a televíziók színvonalas magyar filmalkotásokkal teljesíthessék a műsorfolyamukra vonatkozó, a médiatörvényben előírt nyelvi és gyártási kvótakötelezettségüket.

A Médiatanács részéről dr. Vass Ágnes és dr. Kollarik Tamás tagok ismertetik a kvótaszabályozás aktuális kérdéseit, valamint a Magyar Média Mecenatúra program eredményeit.

A rendezvény keretében szervezett kerekasztal‐beszélgetés résztvevői: Simon Zsolt (TV2 Média Csoport Kft.), Kolosi Péter (Magyar RTL Televízió Zrt.), Dobos Menyhért (Duna Televízió Zrt.), Málnay B. Levente (AMC Networks Central Europe Kft.), Széles Tamás (Helyi Televíziók Országos Egyesülete), Mosonyi Szabolcs rendező‐operatőr, Rofusz Ferenc Kossuth‐ és Oscar‐díjas filmrendező, dr. Vass Ágnes és dr. Kollarik Tamás.

A Mecenatúra programban támogatott alkotásokról bővebb információt – a rendezvény helyszínén kiosztásra kerülő – a Magyar Média Mecenatúra programban támogatott filmeket bemutató Mecenatúra 2015. című kiadványból kaphatnak a résztvevők. A Fórumon animációs, dokumentum, ismeretterjesztő, televíziós játékfilmek, rövidfilmek és rádiójátékok kerülnek bemutatásra, melyek közül több alkotást számos hazai és nemzetközi díjjal ismertek el.

A program második felében lehetőség nyílik a médiaszolgáltatók és az alkotók közötti közvetlen tárgyalásokra.

A rendezvény sajtónyilvános.