Az NMHH Médiatanács Magyar Média Mecenatúra-díjátadója

Az esemény helyszíne: 1088 Budapest, Rákóczi út 21.
Az esemény időpontja: 2015. május 18.
19:00–21:00

2015. május 12.

Ötödik évébe lépett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának Magyar Média Mecenatúra programja, amely nem egészestés filmek készítését és helyi, körzeti televíziók és rádiók működésének, műsorgyártásának támogatását szolgálta. A mecenatúraprogram filmes pályázatai révén 2011 óta mintegy 570 támogatott filmalkotás készült el több mint 5 milliárd forint értékben, és az alkotások sikeresen szerepelnek fesztiválokon is: eddig 47 mű szerepelt már 154 hazai, illetve nemzetközi fesztiválon, amelyekről a filmek közel 50 díjat hoztak el.

A Médiatanács elérkezettnek látta az időt arra, hogy a Magyar Filmhéten bemutatott és a programban támogatott, elkészült alkotások legjavát díjakkal ismerje el független szakmai zsűri értékelése alapján. Öt kategóriában: dokumentum-, ismeretterjesztő, animációs film, tévéjáték, valamint kísérleti- és kisjátékfilm műfajban első, második és harmadik díjat ajánl fel másfél-, egy- és félmillió forint értékben, emellett a testület lehetőséget ad kiemelkedő szakmai teljesítmény díjazására is három, egyenként 500 ezer forintos különdíjjal. Az egyes kategóriadíjak a pályázati névadók nevét viselik, így Ember Judit-, Kollányi Ágoston-, Macskássy Gyula-, Fehér György-, valamint Huszárik Zoltán-díjat ad át a Médiatanács.

A gálával egybekötött ünnepélyes eredményhirdetésen a díjakat
Karas Monika
, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság  és a Médiatanács elnöke,
Kollarik Tamás
, a Médiatanács tagja, a Magyar Média Mecenatúra program koordinátora,
valamint Novák Emil operatőr, a zsűri elnöke, a Filmakadémia elnöke adja át.

Időpont: 2015. május 18., hétfő, 19 óra
Helyszín:
Uránia Nemzeti Filmszínház, Budapest, VIII. kerület, Rákóczi út 21.

A rendezvény sajtónyilvános, és előzetes elektronikus regisztrációhoz kötött. Kérem, részvételi szándékát jelezze a NMHH honlapján az alábbi regisztrációs felületen.