Kvótafórum 2016 – Friss tartalmak. Magyarul

Az esemény helyszíne: 1123 Budapest, Alkotás u. 63.
Az esemény időpontja: 2016. december 8.
09:00–14:00

2016. december 5.

Kvótafórum-banner

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa Kvótafórumot szervez a magyar médiaszolgáltatók és a testület Magyar Média Mecenatúra programjában támogatott alkotók számára. A rendezvény célja annak előmozdítása, hogy a televíziók friss, színvonalas magyar filmalkotásokkal teljesíthessék a műsorfolyamukra vonatkozó, a médiatörvényben előírt nyelvi és gyártási kvótakötelezettségüket.

  • Időpont: 2016. december 8., csütörtök, 9–14 óra
  • Helyszín: Novotel Budapest City (Budapest, XII. kerület, Alkotás u. 63.)

A rendezvény sajtónyilvános, a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Jelentkezési határidő: 2016. december 7., szerda

A Médiatanács részéről Vass Ágnes és Kollarik Tamás tagok beszámolnak a kvótaügyi szabályozás aktuális kérdéseiről, valamint ismertetik a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjának eredményeit.

A Kvótafórumon tematikus rendben mutatkoznak be a 2015. május 31. után készült filmek, ezt szakmai fórummal egybekötött tematikus filmvetítések követik, illetve lehetőség nyílik a médiaszolgáltatók és az alkotók közötti közvetlen tárgyalásokra. A fórumon kiemelten szerepelnek az elmúlt időszak legsikeresebb magyar filmjei, melyek közül több alkotást számos hazai és nemzetközi díjjal ismertek el.

Az eseményen a meghívott alkotók, produkciós irodák mellett részt vesznek a Magyar Média Mecenatúra program bírálóbizottságainak elnökei és tagjai, hazai rádiók és televíziók vezetői, jelentősebb filmfesztiválok igazgatói, művészeti egyetemek vezetői és oktatói, a Magyar Művészeti Akadémia, a Magyar Filmakadémia, valamint a Magyar Nemzeti Filmalap képviselői.