Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

2017.02.08. 11:00 - 12:00

A debreceni Bűvösvölgy médiaértés-oktató központ átadója

• Publikálva: 2017.01.31. 13:56 • Címke: Bűvösvölgy • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság – folytatva 2014-ben megindított fejlesztési programját – átadja a debreceni Bűvösvölgyet, az ország második médiaértés-oktató központját.

Az NMHH a Bűvösvölgy-hálózat kialakításával azt a célt tűzte ki, hogy olyan műhelyeket hozzon létre, amelyek egyedülálló eszközparkjai és képzett médiaértés-oktatói segítségével játszva, aktív alkotófolyamatok során, tanáruk jelenlétében tanítják meg a gyermekeknek, hogyan hat rájuk a média. A fejlesztési folyamat második, kiemelkedő lépése az első vidéki központ átadása.

Az új létesítményt megnyitja:

dr. Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke,  

valamint köszöntőt mond

dr. Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere.

A sajtótájékoztató helyszíne: NMHH Debrecen Iroda; 4025 Debrecen, Hatvan utca 43.
A sajtótájékoztató időpontja:
2017. február 8., szerda, 11 óra

Érdeklődő megjelenésükre feltétlenül számítunk.

Kérjük, részvételi szándékát február 7., kedd 16 óráig jelezze az alábbi elektronikus űrlap kitöltésével.