Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Fotógalériáink

 1. Óriási érdeklődés a Mindenki sajtótájékoztatóján (képgaléria)

  • Publikálva: 2017.03.09. 13:05 • Címke: Mindenki (Sing), Magyar Média Mecenatúra, Oscar-díj • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság

  Az Oscar-átadó óta először e hét szerdáján jelent meg Magyarországon a rendezővel együtt a kisfilmes kategóriában díjat nyerő Mindenki stábja. Az NMHH a film szponzoraként a Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskolába szervezte az üdvözlő sajtótájékoztatót, ahol kiemelkedő sajtófigyelem övezte az alkotókat. Deák Kristóf rendező többek között elárulta azt is, miért passzol egymáshoz különösen a film angol és a magyar címe.

 2. debreceni Bűvösvölgy átadó (lead)Megnyílt a debreceni Bűvösvölgy, Magyarország második médiaértés-oktató központja (képgaléria)

  2017.02.08. 14:57 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság

  Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke ünnepélyes megnyitó keretében szerdán átadta a debreceni Bűvösvölgyet, az ország második – első fővároson kívüli – médiaértés-oktató központját.

 3. nyolcadik médiaműhely (lead)Nyolcadik egyetemi médiaműhelyét nyitotta meg az NMHH (képgaléria)

  2016.10.20. 17:06 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

  A budapesti Károli Gáspár Református Egyetemen adta át Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke a hatóság nyolcadik médiaműhelyét, ahol a diákok és tanáraik a legkorszerűbb szoftverekkel ellátott, csúcsminőségű számítógépeket használhatják tudásuk fejlesztésére.

 4. Gyermekeink digitális mindennapjai konf. (lead)NMHH-műhelykonferencia a médiatudatosságról (képgaléria)

  2016.03.31. 10:17 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály

  Mintegy 160 szakember és a médiaértésre fogékony pedagógus vett részt azon a műhelykonferencián, amelyet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökének tanácsadó szerve, a Gyermekvédelmi Internet-kerekasztal rendezett meg március 30-án a gyermekek digitális felkészültségéről.

 5. Magyar Filmdíj (lead)Díjzápor a mecenatúrás Félvilágnak a 2. Magyar Filmhéten (képgaléria)

  2016.03.07. 16:15 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

  Vasárnap este osztották ki a Magyar Filmakadémia díjait a 2. Magyar Filmhét záróeseményén. A díjazott filmek harmada olyan alkotás, amelyet a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatott. A 270 versenymunka közül 18 kategóriában választották ki a legjobbakat, akik idén első alkalommal vehették át a Magyar Filmdíjakat.

 6. HTOE (lead)Karas Monika a HEROE és a HTOE közgyűlésén

  2015.11.12. 09:50 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

  Karas Monika a helyi médiaszolgáltatói szakmai szervezetek idei év végi közgyűlésein az együttműködés fontosságáról beszélt a hatóság és az érdekképviseleti szervezetek között. Szerdán a HEROE közgyűlésén vett részt Budapesten, múlt pénteken pedig a HTOE közgyűlésére szóló meghívásnak tett eleget.

 7. Mecenatúra-díjátadó (120x80px)Mecenatúra-díjátadó az Uránia Nemzeti Filmszínházban

  2015.05.20. 10:08

  Az eseményen a Magyar Média Mecenatúra programjában támogatott és egyben a tavaly őszi Filmhéten bemutatkozott filmek legjobbjait ismerték el. A díjakat Karas Monika, az NMHH és a Médiatanács elnöke, valamint Kollarik Tamás Médiatanács-tag adta át.

 8. Kvótafórum-galéria (120x80px)Újra megrendezte a Kvótafórumot az NMHH

  2015.05.18. 12:28 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztály

  A Médiatanács médiaszakmai eseményén mintegy 160 filmes és tévés szakember tájékozódhatott arról, hogyan teljesíthetik a médiaszolgáltatók kvótakötelezettségüket friss, kortárs, színvonalas, a Médiatanács programjában támogatott alkotásokkal.

 9. karas_monika_120x80px.jpgMédiaszabadság és -szabályozás az új médiavilágban

  2015.04.24. 11:59

  Nemzetközi konferenciát rendezett a fenti címmel a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpontjával és az NMHH Médiatanács Médiatudományi Intézetével közösen. Az eseményen készült felvételekből válogatottunk. Fotók: Sebestyén Gábor

 10. 3400-3800 MHz, meghallgatás, leadképKépgaléria a 3400–3800 MHz-es frekvenciasáv hasznosításáról rendezett nyilvános meghallgatásról

  2014.12.05. 10:39 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság

  A konzultációt 2014. december 4-én tartották a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság rendezvény- és oktatási központjában. Fotók: Sebestyén Gábor

<< / 7 >>