Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Médiatartalmakkal kapcsolatos tanácsok és panaszkezelés

Televízió- és rádióműsorok

TV és rádió – tanácsok/panaszok kis menükép (80x64)

Műsorszámok tartalmával, műsorszerkesztéssel, személyiségi jogok megsértésével kapcsolatos információk, panaszkezelés, kérelem benyújtása.

Nyomtatott és internetes sajtó

Sajtó (nyomtatott, internetes – kis menükép 80x64)

Kiskorúakat sértő, gyűlöletkeltő/ kirekesztő tartalmakkal, helyreigazítással, elhunyt személy jogaival, jóhírnév megsértésével kapcsolatos információk.

Lekérhető médiatartalmak

Lekérhető médiatartalmak kis menükép (80x64)

Mit jelent a lekérhető média-szolgáltatás, a médiatörvények mely rendelkezései vonatkoznak rá, hogyan tehet panaszt lekérhető tartalom miatt?

Egyéb internetes tartalmak

Szex az interneten (menükép 80x64)

A médiaszabályozás hatálya alá nem tartozó (szexuális, erőszakos, információs önrendelkezési jogot sértő) webes tartalmak elleni fellépés lehetőségei.

Hatósági eljárást indítana?

Hatósági eljárás indítása kis menükép (80x64)

Hogyan tehet bejelentést az NMHH-nál, hogyan nyújtsa be kérelmét, mik egy hatósági eljárás jogkövetkezményei?

Segítünk a tájékozódásban (kiadványaink)