Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

A Központi Referencia Adatbázis (KRA) továbbfejlesztése (2016)

A KRA 2016 évi továbbfejlesztésével az a célunk, hogy a felgyorsult hordozási folyamatokat jobban támogassuk egy gyorsabban és egyszerűbben kezelhető KRA-val. A fejlesztések nagy része a web felület használatára terjed ki. A SOAP interfész lényegében nem változik, a továbbfejlesztett KRA használatához nincs szükség a szolgáltatói rendszerek módosítására.

Az új funkciókat és módosításokat az Új lehetőségek a KRA használatában dokumentum foglalja össze. Legfontosabb változás a tömeges hordozási műveletek bevezetése, amely a web felületen nagyszámú tranzakció egyszerű és gyors bevitelét teszi lehetővé. Fontos változás még, hogy a felhasználói elektronikus aláírásnál a web felületen a KRA új kényelmi funkciókat nyújt.

Műszaki leírások

Az új funkciókat tartalmazó, átrendezett szerkezetű műszaki leírások tervezetét a teszt időszak alatt a honlapról és a teszt rendszer weboldaláról is letölthették a felhasználók. A teszt időszak végén véglegesített dokumentumok a KRA és teszt rendszer web felületén és a honlap KRA műszaki leírás oldalán érhetők el.

Ütemezés

A KRA továbbfejlesztett változatát 2016. december közepétől 2017. február közepéig a teszt rendszeren próbálhatták ki a felhasználók, majd a teszt időszak után 2017. február 15-én telepítettük a KRA (éles) rendszerre.

Szakmai egyeztetés

A fejlesztéssel kapcsolatos információkról a szolgáltatókat KRA körlevélben is értesítettük.

A KRA továbbfejlesztés tartalmával és műszaki leírásával kapcsolatos szolgáltatói véleményeket és kérdéseket továbbra is várjuk a KRA ügyfélszolgálat címére:

  1. PDF fájl (120x80)Új lehetőségek a KRA használatában

    Forrás: Azonosítógazdálkodási Osztály

    A KRA továbbfejlesztésével megvalósított új funkciók összefoglalása