Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Egyéb

Kis hatótávolságú eszközök

Link ikon kis leadkép (80x64)

A kis hatótávolságú eszközök („Short Range Devices” – SRD) olyan rádióadó és -vevő berendezések, melyek egy- vagy kétirányú jelátvitelt valósítanak meg.

Alkalmi használat

Link ikon kis leadkép (80x64)

Rövid ideig tartó rendezvények (pl. sportesemények) ideje alatt használt kommunikációs és egyéb rádiórendszerek engedélyezése (offline és elektronikus űrlapok).

Általános tájékoztatók

Link ikon kis leadkép (80x64)

Rádiószolgálatoktól független, általános érvényű információk (eljárási díj, rádióhullámok egészségre gyakorolt hatása, engedély nélküli alkalmazások…).

Cikkek, előadások

Link ikon kis leadkép (80x64)

Kollégáink prezentációi és összefoglalói a spektrumhasználat szabályai, újdonságai, az új technológiák, illetve szabályozási kérdések témáiban.