Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Hírek, közlemények

 1. Médiatanács (leadkép)NMHH Médiatanács: 245,8 millió forinttal támogatnak helyi, körzeti médiaszolgáltatókat

  2017.03.24. 09:18 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

  A Magyar Média Mecenatúra program két pályázatán 50 helyi, körzeti médiaszolgáltatót összesen 245,8 millió forinttal támogat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. A testület e heti ülésén döntés született két nemzetközi filmfesztivál támogatásáról, két új, fővárosi telephelyű rádiós műsorszolgáltatási lehetőség kialakításáról, illetve a Szent István Rádiót érintő bírságról is.

 2. Digitális televízió-ikon (120x80)Televíziós gyorsjelentés: januárban, a gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók előfizetőinek 74,5 százaléka vett igénybe digitális szolgáltatásokat

  2017.03.17. 10:58 • Forrás: Piaci Információs Osztálydokumentum

  A gyorsjelentés a tíz legjelentősebb magyarországi műsorterjesztő önkéntes adatszolgáltatásán alapul és az előfizetéses televíziós szolgáltatások piacának mintegy 94 százalékát fedi le.

 3. Médiatanács (leadkép)NMHH Médiatanács: 150 millió forint pályázható kisjátékfilmekre és kísérleti filmekre

  2017.03.17. 09:35 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

  Kisjátékfilmek és kísérleti filmek készítői pályázhatnak a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának idei, 150 millió forint keretösszegű Huszárik Zoltán-pályázatára. A közösségi Rádió Rock bírságot kapott a közszolgálati műsorok kvótájának nem teljesítése és a hatósági szerződésében vállalt műsorarányok figyelmen kívül hagyása miatt. Hiánypótlásra szorul a hajdúsági helyi rádiós frekvenciákra pályázó vállalkozások ajánlatainak zöme.

 4. Szélessávú internet-ikon (1210x80)Vezetékes gyorsjelentés: januárban az egy fővonalra jutó kezdeményezett hívások átlagos időtartama 125,1 perc volt

  2017.03.14. 16:18 • Forrás: Piaci Információs Osztálydokumentum

  Az NMHH gyorsjelentése a három inkumbens szolgáltató, valamint a vezető alternatív szolgáltatók (jellemzően a legnagyobb kábeltelevíziós társaságok) önkéntes adatközlésére épül.

 5. online filmek (illusztráció, leadkép)NMHH Médiatanács: hét új magyar online műsorszám készül fél éven belül

  2017.03.10. 13:16 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály

  Három televíziócsatornát ismét megbírságolt a testület a túl hangos reklámok miatt.

 6. Mindenki sajtáj (lead)Óriási érdeklődés a Mindenki sajtótájékoztatóján

  2017.03.09. 13:05 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóságképgaléria

  Az Oscar-átadó óta először e hét szerdáján jelent meg Magyarországon a rendezővel együtt a kisfilmes kategóriában díjat nyerő Mindenki stábja. Az NMHH a film szponzoraként a Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskolába szervezte az üdvözlő sajtótájékoztatót, ahol kiemelkedő sajtófigyelem övezte az alkotókat. Deák Kristóf rendező többek között elárulta azt is, miért passzol egymáshoz különösen a film angol és a magyar címe.

 7. Tanulmányok, elemzések leadkép (120x80)Egymillió hordozott mobiltelefonszám

  2017.03.09. 13:00 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóságdokumentum

  Nem restek számhordozást kérni a telefon-előfizetők, ha szolgáltatót váltanak, de meg kívánják tartani megszokott telefonszámukat. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) nyilvántartása szerint 2017 februárjában átlépte az egymilliót a hordozott mobilszámok darabszáma Magyarországon. A hatóság online számhordozottsági tudakozójából mobil- és vezetékes számokat is lekérdezhet bárki.

 8. Adatszolgáltatás, leadkép (120x80)NMHH-elemzés: egyre jobban megéri internetes adattartalmat fogyasztani

  2017.03.08. 09:21 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály

  A piac színesítésében a legjelentősebb változtatások többségét egyetlen szolgáltató vitte végbe. A hírközlési szektor árai 2015-höz képest csekély mértékben növekedtek.

 9. Magyar Filmdíj (lead)Hat kategóriában is mecenatúrás siker a Magyar Filmdíjon

  2017.03.07. 08:44 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

  A Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjában támogatott alkotások közül a Mindenki, a Love, a Tranzitidő és a Szürke senkik díjat nyert a Magyar Filmhéten is, amelynek záró eseményén, a vasárnap esti gálán másodszor adták át a Magyar Filmdíjakat.

 10. Mecenatúrás filmek (lead)Több mint 800 fesztiválszereplés és 200 elismerés a filmes mecenatúraprogramban

  2017.03.03. 13:13 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóságdokumentum

  Az Oscar-díjas Mindenki rövidfilm abban a 2010-ben életre hívott támogatási rendszerben látta meg a televízió képernyőjét, amelynek keretében elkészült filmek már több mint 800 fesztiválon szerepeltek, és kétszáznál is több díjat hoztak el. Az elmúlt években sokszor lehettünk büszkék a Félvilág tévéfilmtől kezdve a Free the jazz online filmen át, a Magyarok a Barcáért dokumentumfilmre vagy a LOVE animációs alkotásra, amelyek mind a Magyar Média Mecenatúra programban jöhettek létre.

<< / 10 >>
Ez a rovat összesen 978 dokumentumot tartalmaz. Amennyiben a tizedik oldalon találhatónál régebbit keresne, használja a rovatspecifikus keresőnket.