Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Hírek, közlemények

 1. Médiatanács (leadkép)Szabálytalan termékmegjelenítés miatt bírságolt a Médiatanács

  2017.04.28. 13:28

  Megsértette a termékmegjelenítésre vonatkozó előírásokat a TV2, amikor Szépítők című műsorában indokolatlan hangsúllyal szerepeltetett egy terméket. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa 500 ezer forintos bírság megfizetésére kötelezte a szolgáltatót. Két rádió nem tartotta be a hatósági szerződésükben rögzített vállalásokat – nekik is pénzbüntetést kell fizetniük. A tanács elfogadta a Dunaújváros 93,1 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség frekvenciatervét és a pályázati felhívás tervezetét.

 2. NMHH-logo (leadkép)Bírságot kapott az internetes áfa-csökkentéssel egyidejűleg jogsértő módon díjat emelő szolgáltató

  2017.04.25. 09:47 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

  Az NMHH hivatala 300 ezer Ft-os bírsággal sújtotta a Kapulan Távközlési Kft.-t, mert az internetes áfa-csökkentés kapcsán a számlák végösszegét nem változtatta meg, valamint figyelmen kívül hagyta az elektronikus hírközlésre vonatkozó szerződésmódosítási szabályokat.

 3. OTDK (lead)Felsőoktatási hallgatók tudományos dolgozataikkal nyertek jutalmat

  2017.04.24. 14:38 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóságképgaléria

  Tizenkét felsőoktatási hallgatót és konzulenseiket jutalmazta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke a Médiatudományi Intézet immár hagyományosan meghirdetett pályázatán, amelyre média- vagy hírközlési joggal foglalkozó tanulók jelentkezését várták.

 4. „Subtitle” gomb a tv-távirányítónNMHH Médiatanács: 99,9 százalékban eleget tettek a tévék az akadálymentesítési kívánalmaknak

  2017.04.21. 10:55 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztály

  A közszolgálati médiaszolgáltatók naponta átlagosan 20,2, a kereskedelmiek 17 órányi programot láttak el segédlettel.

 5. Telefonos tudakozódás (leadkép, illusztráció)Tudnivalók a vezetékes telefon-, internet- és televíziós szolgáltatás áthelyezéséről

  2017.04.19. 11:28 • Forrás: Média- és Hírközlési Biztos

  Előfizetői hívószámunkat megtarthatjuk, ha vezetékes telefonszolgáltatásra kötött előfizetésünket más földrajzi helyen vesszük igénybe.

 6. Médiatanács (leadkép)NMHH Médiatanács: fesztiváldíj- és filmtámogatások 5,7 millió forinttal

  2017.04.13. 11:01 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóságdokumentum

  KAFF- és BuSho-díjak, valamint egy azonnali forgatás támogatásáról döntött, rádiós pályázati felhívásokat és társadalmi sokszínűségről szóló beszámolót fogadott el heti ülésén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. Műsorrendi eltérések miatt a Lánchíd Rádió 200 ezer forintos, szabálytalan termékmegjelenítés miatt a TV2 140 ezer forintos bírságot kapott.

 7. Kék bálna (illusztráció)A felelős médiának ismernie kell az öngyilkosságok megjelenítéséhez ajánlott szerkesztési elveket

  2017.04.07. 13:14 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztálydokumentum

  A Kék bálna-jelenségről szóló etikátlan híradások ártalmasan hathatnak a gyerekekre.

 8. Médiatanács (leadkép)NMHH Médiatanács: Kiegyensúlyozatlan riportokat tettek közzé két hírműsorban

  2017.04.06. 15:54

  Megsértette a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményét az M1 és a TV2, amikor február 18-ai híradós összeállításaikban nem törekedtek a budaörsi önkormányzat álláspontjának megjelenítésére a város egészségügyi központjával kapcsolatos riportjaikban. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a döntéseiben leírtak alapján közlemény közzétételére kötelezi a médiaszolgáltatókat. A testület döntött négy új internetes médiatartalom gyártásának és az első Rendszerváltó Filmszemle díjazásának támogatásáról.

 9. Digitális televízió-ikon (120x80)Televíziós gyorsjelentés: a vezeték nélküli előfizetések részesedése 29,3 százalék volt februárban

  2017.04.04. 14:36 • Forrás: Piaci Információs Osztálydokumentum

  A gyorsjelentés a tíz legjelentősebb magyarországi műsorterjesztő önkéntes adatszolgáltatásán alapul és az előfizetéses televíziós szolgáltatások piacának mintegy 94 százalékát fedi le.

 10. Szélessávú internet-ikon (1210x80)Vezetékes gyorsjelentés: februárban a száz főre jutó vezetékes hangátviteli csatornák száma 31,47 darab volt

  2017.04.04. 13:32 • Forrás: Piaci Információs Osztálydokumentum

  Az NMHH gyorsjelentése a három inkumbens szolgáltató, valamint a vezető alternatív szolgáltatók (jellemzően a legnagyobb kábeltelevíziós társaságok) önkéntes adatközlésére épül.

<< / 10 >>
Ez a rovat összesen 988 dokumentumot tartalmaz. Amennyiben a tizedik oldalon találhatónál régebbit keresne, használja a rovatspecifikus keresőnket.