Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Hírek, közlemények

 1. Médiatanács (leadkép)Médiatanács: 10 millió forint forgatókönyvírásra és filmtervfejlesztésre

  2017.02.17. 14:16 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

  Forgatókönyvíró- és filmterv-fejlesztő pályázatot hirdet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa, amellyel tévéfilmek, animációs alkotások és filmsorozatok előkészítését támogatja. A testület döntött arról is, hogy közreműködik a Savaria Filmszemle és a Filmtettfeszt – Erdélyi Magyar Filmszemle díjazásában.

 2. Médiatanács (leadkép)Megsértette az emberi méltósághoz való jogot a TV2 hajléktalanokkal foglalkozó riportja

  2017.02.10. 12:01 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóságdokumentum

  Összesen 5,5 millió forint bírságot szabott ki, valamint a jogsértésről szóló közlemény közzétételére kötelezte a TV2 médiaszolgáltatóját a Tények hajléktalanokról szóló, emberi méltóságot megsértő és kirekesztő riportja miatt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a legutóbbi ülésén. A testület döntött a magyar nézők hozzáférését elősegítő, ún. kiemelten nagy jelentőségű események listájának frissítéséről is, amelyet még az Európai Bizottsággal jóvá kell hagyatnia. Közösségi rádiók és televíziók összesen 123 millió forint működési és üzemeltetési támogatáshoz jutottak a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjának pályázatán.

 3. Karas Monika NMHH-elnök és Barcsa Lajos debreceni alpolgármester jelképes szalagátvágással nyitja meg a debreceni Bűvösvölgy médiaértés-oktató központotMegnyílt a debreceni Bűvösvölgy, Magyarország második médiaértés-oktató központja

  2017.02.08. 14:51 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztályvideó képgaléria

  Az NMHH iskolai szervezésben várja a csoportokat Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megyékből.

 4. Szélessávú internet-ikon (1210x80)Vezetékes gyorsjelentés: decemberben az előfizetők hagyományos telefonvonalon 54 millió, IP-alapon pedig 299 millió percnyi hívást kezdeményeztek

  2017.02.08. 09:44 • Forrás: Piaci Információs Osztálydokumentum

  Az NMHH gyorsjelentése a három inkumbens szolgáltató, valamint a vezető alternatív szolgáltatók (jellemzően a legnagyobb kábeltelevíziós társaságok) önkéntes adatközlésére épül.

 5. Digitális televízió-ikon (120x80)Televíziós gyorsjelentés: decemberben 44,6 százalékra emelkedett a digitális kábeltévére vagy IPTV-re előfizetők aránya

  2017.02.08. 09:33 • Forrás: Piaci Információs Osztálydokumentum

  A gyorsjelentés a tíz legjelentősebb magyarországi műsorterjesztő önkéntes adatszolgáltatásán alapul és az előfizetéses televíziós szolgáltatások piacának mintegy 93 százalékát fedi le.

 6. V4, varsói hírközlési értekezletKözös V4-es álláspont a hírközlési keretszabályozás felülvizsgálata kapcsán

  2017.02.07. 15:32 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály

  A szubszidiaritás elve, a verseny fenntartása és a rugalmas szabályozás mellett szálltak síkra a V4 országok hírközlésért felelős vezetői varsói találkozójukon.

 7. Médiatanács (leadkép)Mélyponton a kisebbségek megjelenési aránya a hírműsorokban

  2017.02.01. 15:56 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóságdokumentum

  A gazdaság szereplői jelennek meg a leggyakrabban a kiemelt társadalmi csoportokon belül – derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb tanulmányából, amelyet legutóbbi ülésén fogadott el az NMHH Médiatanácsa, és amely a hírműsorokban tapasztalható társadalmi sokszínűséget elemzi. A testület alaki döntéseket is hozott a Békéscsaba 88,9 MHz, a Velence Meleg-hegy 90,4 MHz és az Esztergom 98,1 MHz rádiós frekvenciák pályázatain.

 8. Telenor (lead)Újabb döntés a megkülönböztetéstől mentes internetezésért

  2017.01.27. 13:23 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

  A Telenor előnyösebb feltételek mentén kínálta a MyChat és a MyMusic csomagjaiban foglalt alkalmazások adatforgalmát az összes többi internetes tartalom és alkalmazás adatforgalmához képest, ezért a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a jogsértő állapot megszüntetésére hívta fel a szolgáltatót. A szolgáltatók ellenőrzését a fogyasztók védelme érdekében rendszeresen végzi az NMHH.

 9. Mozgókép, film leadkép (120x80)Az NMHH Médiatanácsa gratulál az első Oscarra jelölt mecenatúrás film, a Mindenki alkotóinak

  2017.01.24. 18:59 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztály

  A film a Magyar Média Mecenatúra program Huszárik Zoltán-pályázatán nyolc millió forint állami hozzájárulást kapott.

 10. Illusztráció: jósműsorok (leadkép)A jósműsorok sérthetik a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmát

  2017.01.24. 18:49 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztálydokumentum

  Hatmillió forint hat online sorozatnak. Szakhatósági állásfoglalás az RTL Klub és a Central-csoport fúziója ügyében. Nem volt jogsértő a szilveszteri himnusz.

<< / 10 >>
Ez a rovat összesen 962 dokumentumot tartalmaz. Amennyiben a tizedik oldalon találhatónál régebbit keresne, használja a rovatspecifikus keresőnket.