Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Hírek, közlemények

 1. Konzultáció (120x80)Három év után ismét megújul a Közszolgálati Testület

  2017.01.16. 13:31 • Forrás: Médiafelügyeleti Főosztály, Intézményi Kommunikációs Osztálydokumentum

  Január 27-ig jelentkezhetnek az NMHH-nál azok a szervezetek, amelyek a Közszolgálati Testületbe tagot kívánnak delegálni. A jelentkezők hat csoportba kérhetik nyilvántartásba vételüket, az egy tematikus kategóriába tartozó szervezetek közül csak egy szervezet küldhet képviselőt a testületbe. Az új tagok megbízatása három évre szól majd.

 2. Digitális televízió-ikon (120x80)Televíziós gyorsjelentés: az analóg kábeltelevíziós szolgáltatásra előfizetők aránya 25,8 százalékra csökkent novemberben

  2017.01.13. 11:16 • Forrás: Piaci Információs Osztálydokumentum

  A gyorsjelentés a tíz legjelentősebb magyarországi műsorterjesztő önkéntes adatszolgáltatásán alapul és az előfizetéses televíziós szolgáltatások piacának mintegy 93 százalékát fedi le.

 3. Médiatanács (leadkép)Médiatanács: 106,7 millió forint támogatás dokumentumfilmekre

  2017.01.12. 10:12 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

  Tizenhét dokumentumfilm elkészülését támogatja az NMHH Médiatanácsa az Ember Judit-pályázaton keresztül, összesen 106,7 millió forinttal. A tanács elfogadta a Hajdúböszörmény 98,9 MHz és a Hajdúnánás 93,3 MHz helyi rádiós frekvenciák végleges pályázati felhívásait, ugyanakkor alaki érvénytelenség miatt eredménytelennek nyilvánította a Derecske 94,7 MHz frekvencia pályázatát, amelyre új pályázatot készít elő. A testület elmarasztalta az RTL Klubot a Story Extrában alkalmazott szabálytalan termékmegjelenítés miatt.

 4. Szélessávú internet-ikon (1210x80)Vezetékes gyorsjelentés: egymillió fölött a nagysebességű tévékábeles internetelőfizetések száma

  2017.01.10. 08:52 • Forrás: Piaci Információs Osztálydokumentum

  Az NMHH gyorsjelentése a három inkumbens szolgáltató, valamint a vezető alternatív szolgáltatók (jellemzően a legnagyobb kábeltelevíziós társaságok) önkéntes adatközlésére épül.

 5. Állás, karrier (120x80)Humánerőforrás-munkatársat keres az NMHH

  2017.01.09. 13:42 • Forrás: Humánerőforrás igazgatóság

  A jelentkezési határidő: 2017. január 27.

 6. Tanulmányok, elemzések leadkép (120x80)Több alkalommal, kevesebb új reklámot adott a televíziós csatornák zöme

  2017.01.04. 09:16 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóságdokumentum

  91-ről 78-ra csökkent az egy televízióra jutó új reklámfilmek száma 2016 első felében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) adatai szerint. A legtöbb új reklámot márciusban mutatták be, túlnyomó többségük pedig továbbra is a nőket célozza meg. Ugyanebben az időszakban termékmegjelenítésekkel legtöbbször szombati napokon találkozhattak a nézők, leggyakrabban különböző magazinműsorokban.

 7. SIM-kártyák (leadkép)Hét aktuális jogszabályváltozás az NMHH-nál

  2017.01.02. 14:22 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztály

  Változnak a filmek art besorolásának és a rádióberendezések forgalmazásának szabályai, és szigorodnak a feltöltős SIM-kártyákra vonatkozó előírások.

 8. TV2 bűnügyi hírek, illusztráció, leadképKevesebb „klasszikus bűncselekményt” láthattunk a híradókban tavaly, mint 2014-ben

  2016.12.30. 09:26 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztálydokumentum

  A vizsgált hírösszefoglalók egyike sem lépte át a médiatörvényben előírt 20 százalékos felső határt 2015-ben.

 9. tűzszerészrobot (leadkép)Legyen vasút, traktor, tűzszerészrobot, zöld- vagy díszletautó – az NMHH mindent meglát

  2016.12.28. 10:40 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztály

  Tíz momentum, amely jól érzékelteti, milyen sokféle tevékenységet végzett 2016-ben a hatóság.

<< / 10 >>
Ez a rovat összesen 953 dokumentumot tartalmaz. Amennyiben a tizedik oldalon találhatónál régebbit keresne, használja a rovatspecifikus keresőnket.