Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Hírek, közlemények

 1. „Subtitle” gomb a tv-távirányítónNMHH Médiatanács: 99,9 százalékban eleget tettek a tévék az akadálymentesítési kívánalmaknak

  2017.04.21. 10:55 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztály

  A közszolgálati médiaszolgáltatók naponta átlagosan 20,2, a kereskedelmiek 17 órányi programot láttak el segédlettel.

 2. Telefonos tudakozódás (leadkép, illusztráció)Tudnivalók a vezetékes telefon-, internet- és televíziós szolgáltatás áthelyezéséről

  2017.04.19. 11:28 • Forrás: Média- és Hírközlési Biztos

  Előfizetői hívószámunkat megtarthatjuk, ha vezetékes telefonszolgáltatásra kötött előfizetésünket más földrajzi helyen vesszük igénybe.

 3. Médiatanács (leadkép)NMHH Médiatanács: fesztiváldíj- és filmtámogatások 5,7 millió forinttal

  2017.04.13. 11:01 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóságdokumentum

  KAFF- és BuSho-díjak, valamint egy azonnali forgatás támogatásáról döntött, rádiós pályázati felhívásokat és társadalmi sokszínűségről szóló beszámolót fogadott el heti ülésén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. Műsorrendi eltérések miatt a Lánchíd Rádió 200 ezer forintos, szabálytalan termékmegjelenítés miatt a TV2 140 ezer forintos bírságot kapott.

 4. Kék bálna (illusztráció)A felelős médiának ismernie kell az öngyilkosságok megjelenítéséhez ajánlott szerkesztési elveket

  2017.04.07. 13:14 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztálydokumentum

  A Kék bálna-jelenségről szóló etikátlan híradások ártalmasan hathatnak a gyerekekre.

 5. Médiatanács (leadkép)NMHH Médiatanács: Kiegyensúlyozatlan riportokat tettek közzé két hírműsorban

  2017.04.06. 15:54

  Megsértette a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményét az M1 és a TV2, amikor február 18-ai híradós összeállításaikban nem törekedtek a budaörsi önkormányzat álláspontjának megjelenítésére a város egészségügyi központjával kapcsolatos riportjaikban. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a döntéseiben leírtak alapján közlemény közzétételére kötelezi a médiaszolgáltatókat. A testület döntött négy új internetes médiatartalom gyártásának és az első Rendszerváltó Filmszemle díjazásának támogatásáról.

 6. Digitális televízió-ikon (120x80)Televíziós gyorsjelentés: a vezeték nélküli előfizetések részesedése 29,3 százalék volt februárban

  2017.04.04. 14:36 • Forrás: Piaci Információs Osztálydokumentum

  A gyorsjelentés a tíz legjelentősebb magyarországi műsorterjesztő önkéntes adatszolgáltatásán alapul és az előfizetéses televíziós szolgáltatások piacának mintegy 94 százalékát fedi le.

 7. Szélessávú internet-ikon (1210x80)Vezetékes gyorsjelentés: februárban a száz főre jutó vezetékes hangátviteli csatornák száma 31,47 darab volt

  2017.04.04. 13:32 • Forrás: Piaci Információs Osztálydokumentum

  Az NMHH gyorsjelentése a három inkumbens szolgáltató, valamint a vezető alternatív szolgáltatók (jellemzően a legnagyobb kábeltelevíziós társaságok) önkéntes adatközlésére épül.

 8. Médiatanács (leadkép)NMHH Médiatanács: 420 millió forint támogatás tv-műsorokra; egyre több a termékmegjelenítés

  2017.03.31. 13:19 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóságdokumentum

  Helyi és körzeti televízió-műsorok támogatására 420 millió forintot irányoz elő erre az esztendőre a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A testület e heti tanácskozásán kiderült az is, hogy bár 2016 második félévében az előző félévhez képest ötödével, több mint kétezerrel nőtt a termékmegjelenítésekkel népszerűsített márkák száma az országos kereskedelmi csatornákon, a reklámozási mód hatékonyabb kiaknázása azonban még várat magára.

 9. Médiatanács (leadkép)NMHH Médiatanács: 245,8 millió forinttal támogatnak helyi, körzeti médiaszolgáltatókat

  2017.03.24. 09:18 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

  A Magyar Média Mecenatúra program két pályázatán 50 helyi, körzeti médiaszolgáltatót összesen 245,8 millió forinttal támogat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. A testület e heti ülésén döntés született két nemzetközi filmfesztivál támogatásáról, két új, fővárosi telephelyű rádiós műsorszolgáltatási lehetőség kialakításáról, illetve a Szent István Rádiót érintő bírságról is.

 10. Digitális televízió-ikon (120x80)Televíziós gyorsjelentés: januárban, a gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók előfizetőinek 74,5 százaléka vett igénybe digitális szolgáltatásokat

  2017.03.17. 10:58 • Forrás: Piaci Információs Osztálydokumentum

  A gyorsjelentés a tíz legjelentősebb magyarországi műsorterjesztő önkéntes adatszolgáltatásán alapul és az előfizetéses televíziós szolgáltatások piacának mintegy 94 százalékát fedi le.

<< / 10 >>
Ez a rovat összesen 985 dokumentumot tartalmaz. Amennyiben a tizedik oldalon találhatónál régebbit keresne, használja a rovatspecifikus keresőnket.