Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

A Nemzeti Filmiroda tájékoztató anyagai

 1. film, filmgyártás leadkép (120x80)Nemzetközi fesztiváljegyzék

  2016.06.13. 16:48 • Forrás: Nemzeti Filmiroda

  Az Emberi Erőforrások Miniszterének az „art” mozivá minősítés feltételeiről szóló 78/2013. (XII. 16.) EMMI rendeletének 1.§ (1) bekezdésének ff) pontjának megfelelő nemzetközi filmfesztiválok.

 2. film, filmgyártás leadkép (120x80)Art filmbesorolási fesztiválok jegyzéke

  2014.02.27. 12:39 • Forrás: Nemzeti Filmiroda

  A mozgóképszakmai hatóság a forgalmazó kérelmére a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 26. § (3) bekezdése alapján „art” besorolást ad azoknak a filmalkotásoknak, amelyek az alábbiak szerint hivatalos fesztiváldíjban részesültek.

 3. film, filmgyártás leadkép (120x80)Tájékoztató az NMHH Nemzeti Filmiroda igazgatási szolgáltatási díjairól

  2012.09.10. 13:11 • Forrás: Nemzeti Filmirodadokumentum

  2012. szeptember 8-ától hatályos a 12/2012. NMHH rendelettel módosított 5/2011. NMHH rendelet.

 4. film, filmgyártás leadkép (120x80)Korhatárkarikákat kell feltüntetni a mozivásznon is

  2012.05.14. 12:19 • Forrás: Nemzeti Filmirodadokumentum

  A film előtt vetített mozitrailerekből is kiderül, hogy mely korosztálynak lesz ajánlott a reklámozott filmalkotás megtekintése.