Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Elektronikus adatok hozzáférhetetlenné tétele

 1. Jogszabályok leadkép 120x80Jogi háttér (Elektronikus adatok hozzáférhetetlenné tétele)

  Forrás: Infomédia szabályozási főosztály

  Tájékoztató az NMHH feladatait érintően a 2003. évi C. törvény 2014. január 1-jén hatályba lépő új rendelkezéseiről, valamint a 19/2013. (X. 29.) NMHH rendeletről.

 2. Információ-ikonKözponti elektronikus hozzáférhetetlenné tételi határozatok adatbázisa (KEHTA)

  2013.11.05. 13:18 • Forrás: Infomédia szabályozási főosztály

  A Hatóság az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény 159/B. § (3) bekezdése alapján 2014. január 1-től működteti a központi elektronikus hozzáférhetetlenné tételi határozatok adatbázisát (KEHTA).

 3. Szoftverek leadkép (120x80)Technikai segítségnyújtó rendszer (TSR)

  Forrás: Infomédia szabályozási főosztálydokumentum

  A TSR célja, hogy a a hozzáférés megakadályozásával kapcsolatos technikai terheket a hatóság részben levegye a szolgáltatók válláról.

 4. Ajánlások leadkép (120x80)Műszaki ajánlás (Elektronikus adatok hozzáférhetetlenné tétele)

  Forrás: Infomédia szabályozási főosztálydokumentum

  A dokumentum a hozzáférés megakadályozására vonatkozó kötelezettség teljesítésének módjára vonatkozó legjobb gyakorlatokról szól, illetve segítséget nyújt a KEHTA kezeléséhez.

 5. Tanácsok és panaszok cikkek leadképe (120x80)Gyakran ismételt kérdések

  Forrás: Infomédia szabályozási főosztálydokumentum

  Az elektronikus adat bíróságok és az állami adóhatóság által elrendelt hozzáférhetetlenné tételével kapcsolatos információk.

 6. PDF fájl (120x80)Szakmai konzultáció az elektronikus adatoknak a bíróságok által elrendelt hozzáférhetetlenné tételéről – előadások

  2013.04.17. 09:34 • Forrás: Infomédia szabályozási főosztály