Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Sajtótermék-nyilvántartási adatok lekérdezése

A médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló 2010. évi CLXXXV. törvény (Mttv.) alapján (2011. január 01. napjától) az internetes sajtótermékekről és hírportálokról, valamint (2012. január 01. napjától) a nyomtatott sajtótermékekről a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság vezet nyilvántartást. A nyilvántartásoknak a sajtótermékek címére (elnevezésére), valamint a sajtóterméket alapítók és kiadók nevére, elérhetőségére vonatkozó adatai nyilvánosak, és a hatóság internetes honlapjáról elérhetők.

A hatóság honlapján közzétett nyilvános adatok az alábbiak szerint érhetőek el:

  1. Sajtótermékek nyilvántartása kis leadkép (80x64)A hatóság által nyilvántartott internetes és nyomtatott sajtótermékek adatai

    2014.01.28. 11:45 • Forrás: Szegedi hatósági iroda

    Az adatok a „Sajtótermékek nyilvántartása” alkalmazás segítségével kérdezhetőek le, amely naprakészen (napi gyakoriságú frissítéssel) tartalmazza a hatóság sajtótermék-nyilvántartásainak adatait. Az egyes lekérdezések valódiságának azonosítása érdekében az alkalmazás ún. captcha-kódot használ, amelyet az adatok eléréséhez a felhasználónak meg kell adnia.

  2. Sajtótermékek nyilvántartása kis leadkép (80x64)Időszaki lapok listája

    2014.01.28. 11:39 • Forrás: Szegedi hatósági irodadokumentum

    A lista tájékoztató jelleggel tartalmazza azoknak az időszaki lapoknak az adatait, amelyeket a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) vagy jogelőd intézményei 2012. január 1-je előtt vettek nyilvántartásba. A cím azonosságát vagy összetéveszthetőségét a hatóság egyedileg (adott ügyenként) vizsgálja, és abban az ügy összes körülményeire tekintettel hoz döntést. Az adatok a jobb oszlopban található kapcsolódó dokumentumok közül tölthetők le, illetve tekinthetők meg.

Keresés a rovatban

-tól -ig

Eseménynaptár

H K Sze Cs P Sz V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30